Gitte Hessner
»Det koster tid og ressourcer for alle parter, når vi ringer og forstyrrer lægen, der skal slette den gamle recept og godkende den nye, imens folk står og venter hos os,« siger Gitte Hessner, tilskudskonsulent i Danmarks Apotekerforening.

Apotekerforening: Lægers ordinationssystemer skal understøtte tilskud Læger glemmer ofte at tage stilling til klausuleret tilskud. Apotekerforening ønsker, at it-systemerne i almen praksis bliver bedre til at oplyse, om et lægemiddel har tilskud eller ej.

Når patienter skal have medicin med klausuleret tilskud, møder de ofte op på apoteket med en recept, hvor det ikke fremgår. Det skyldes, at it-systemerne i almen praksis ikke er gode nok til at sikre, at den praktiserende læge får taget stilling til tilskuddet hver gang, han eller hun udskriver en recept. Og det er besværligt for både patient, apoteker og læge, lyder det fra Danmarks Apotekerforening. »Vi opdager det typisk, når egenbetalingen bliver meget høj, fordi der ikke er...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.