Nye regler: Enkelttilskud skal beregnes ud fra billigste medicin i lægemiddelgruppe Patienter med enkelttilskudsbevilling til deres medicin vil fremover kun få tilskud til billigste synonyme lægemiddel.

Patienter, der har fået bevilget enkelttilskud til deres medicin, har hidtil kunnet få tilskud til medicinens fulde pris, selvom der var billigere, synonyme lægemidler til rådighed. Men fremover vil disse patienter kun få tilskud til det billigste lægemiddel i en given lægemiddelgruppe. Det fremgår af et ‘udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om medicinpriser og leveringsforhold m.v.’ (pdf), som Sundheds- og Ældreministeriet netop har sendt i høring. Med ændringen lægger ministeriet op til, at ‘lægemidler med enkelttilskud i tilskudsmæssig...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.