Jens Ersbøll

Markedsføringstilladelse til Peyona fulgte reglerne ‘Spild af tid’ at iværksætte en undersøgelse af forløbet omkring EMA-markedsføringstilladelsen til lægemidlet Peyona, mener overlæge Jens Ersbøll, Lægemiddelstyrelsen.

Reglerne blev fulgt i sagen om lægemidlet Peyona (koffeincitrat), hvis pris steg flere tusinde procent, da det overgik fra magistral produktion til at have fået status som ‘orphan drug’ af det europæiske lægemiddelagentur EMA. Det fremgår af en artikel i seneste nummer af de danske farmaceuters fagblad ‘Pharma’. I artiklen citeres overlæge Jens Ersbøll fra Lægemiddelstyrelsen for at sige, at han sagtens kan se problemet i, at et gammelt og billigt magistrelt lægemiddel får et stort prishop, når det får...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind