Det europæiske lægemiddelagentur, EMA, bør flytte til Danmark, hvis det nuværende værtsland – Storbritannien – vælger at træde ud af EU-samarbejdet ved en folkeafstemning 23. juni. Det mener Lægemiddelindustriforeningen, Lif, skriver Medwatch. Lif’s koncerndirektør Ida Sofie Jensen ser helst, at Storbritannien bliver i EU, så de meget stærke engelske biotek- og farma-miljøer ikke afskæres fra resten af Europa, men bliver det et nej d. 23., vil Lif kæmpe for at få EMA til Danmark, siger hun. »Det er oplagt,...

Så lang tid tager turen fra FDA til Medicinrådet Regionerne har opgjort, hvor lang tid, der typisk er gået fra FDA og EMA har godkendt et lægemiddel til Medicinrådet har taget stilling til det. Lif mener, Medicinrådet bør arbejde hurtigere.
Skriv en kommentarMinister fortsætter EMA-offensiv
Skriv en kommentarRegeringen vil have EMA til Ørestaden
Skriv en kommentarEU-ekspert: Danmark er egnet til at huse EMA Regeringens ambitioner om at få EMA til Danmark er realistiske, vurderer EU-professor Dorte Sindbjerg Martinsen. Danmark har en veludviklet sundhedssektor og en stor medicinalindustri, og det er umiddelbart stærke kort at have på hånden, lyder det.
Skriv en kommentarFlere lande byder sig til som EMA-vært Holland er klar med et officielt bud på en ny placering af Det Europæiske Lægemiddelagentur.
Skriv en kommentar
Industrikritisk læge jubler over ny åbenhed i EMA
Skriv en kommentarLæger og industri på kollisionskurs om generisk ordination
Skriv en kommentarHaarder holder fast i upopulær ændring af tilskudsregler
Skriv en kommentar
Uenighed i ledergruppen, for få sundhedsøkonomer og en tillidskløft Dagens Pharma har nærlæst Implements analyse af Medicinrådet. Analysen peger på flere interne problemer knyttet til ledelse og fastholdelse, som har medvirket til lange sagsbehandlingstider. Torben Klein, sekretariatets direktør, ser selv et behov for at styrke samarbejdet i ledelsesgruppen.
Skriv en kommentar