Praktiserende læger ved ikke nok om, hvornår og hvordan de skal seponere medicin – og de mangler opbakning til at gøre det. De har derfor en tendens til at holde fast i at medicinere, selvom behandlingen ikke længere er til gavn for patienten. Det konkluderer en ny ph.d.-afhandling. »Medicinske skader er blandt de førende årsager til sygelighed og dødelighed. Seponering er en måde hvorpå man kan reducere medicinske skader, og min undersøgelse viser, at mange læger derfor også er motiveret...

Apotekerforeningen: Indførelse af generisk ordination vil gavne patienter, læger og apoteker På baggrund af en nyere analyse vil Lægemiddelstyrelsen ikke entydigt anbefale eller fraråde indførsel af generisk ordination i Danmark. Apotekerforeningen er mere positiv, og ser flere fordele end ulemper. Samtidig opfordrer foreningen til at stole på apotekernes faglighed.
Skriv en kommentar
I almen praksis er behandlingen af kronisk nyresygdom god, men der er rum til forbedringer En stor gennemgang af behandlingen af kronisk nyresygdom i almen praksis peger på, hvor tingene går efter bogen, og hvor der er plads til forbedringer. Vi skal være bedre til at identificere den gruppe patienter, som kan have gavn af behandling med nogle af de nye lægemidler, siger professor og overlæge Henrik Birn.
Skriv en kommentar
Nyt medlem af Medicinrådet: Dyr sygehusmedicin vil fylde mere i almen praksis I fremtiden vil mere af den dyre sygehusmedicin blive udskrevet i almen praksis. Derfor giver det god mening, at almen praksis nu har fået en plads ved bordet i Medicinrådet. Det mener 48-årige Maria Krüger, praktiserende læge og nyt medlem af Medicinrådet.
Skriv en kommentar
Læger undrer sig: Nyt kolesterolsænkende lægemiddel bruges næsten ikke i Skandinavien Lægemidlet bempedoinsyre kan være en behandlingsmulighed til patienter med højt kolesterol, der ikke kan tåle behandling med statiner, mener hjertelæger fra Aabenraa Sygehus. De undrer sig over, at lægemidlet næsten ikke bruges i Danmark eller i de øvrige skandinaviske lande.
Skriv en kommentar
SSI-forsker om antibiotika-rapport: »Forbruget af kombinationspenicillinerne er steget drastisk« Hospitalerne bruger mere og mere antibiotika, mens forbruget er dalende i almen praksis. Det viser en ny rapport fra Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstitut. Den viser, at der er behov for at begrænse forbruget af kombinationspenicillin, lyder det fra en af forskerne bag.
Skriv en kommentarOpdateret seponeringsliste fra IRF
Skriv en kommentar