En ny ph.d.-afhandling konkluderer, at HPV-vaccinerne giver alvorlige nervesystemskadevirkninger. Men den konklusion afviser de danske myndigheder. »Afhandlingen ændrer ikke ved de konklusioner, der er lavet tidligere,« siger overlæge i Lægemiddelstyrelsen Kirstine Moll Harboe. »Vi er ikke enige i afhandlingens konklusioner omkring bivirkninger. Der er efter alt at dømme tale om tilfældige fund,« konkluderer hun. Sundhedsstyrelsen oplyser, at styrelsens vurdering er, at studiet ikke giver anledning til ændringer i den samlede vurdering af HPV-vaccinerne. Sundhedsstyrelsen anbefaler fortsat HPV-vaccination som led i...

Lægemiddelstyrelsen vil styrke lægers indberetning af bivirkninger En ny kampagne fra Lægemiddelstyrelsen skal styrke kvaliteten af danske lægers indberetninger. En indberetning fra en dansk læge i marts fik afgørende betydning for Sundhedsstyrelsens pausering af AstraZeneca-vaccine.
Skriv en kommentar
HPV-dækningen brager i vejret Nye tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at 20 pct. flere piger sagde ja til HPV-vaccinen i 2018 end året før. »Det er helt vildt flot. Det kan man kun blive glad for,« lyder det fra overlæge i Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentarHPV-vaccinerede får fald i svære celleforandringer Den første årgang af piger, der fik tilbudt og tog imod HPV-vaccinen, havde færre svære celleforandringer, som i sidste ende kan føre til livmoderhalskræft, end en årgang fra 1983, viser ny undersøgelse.
Skriv en kommentarLægemiddelstyrelsen fjerner tilskud til dyr betablokker Stor prisforskel i depotformulering af betablokkeren metoprolol betyder, at den dyrere depotformulering Metoprolol GEA mister sit generelle tilskud til august.
Skriv en kommentar
Gøtzsche klager til EU’s ombudsmand over EMA’s HPV-rapport Det europæiske lægemiddelagentur EMA har ikke gjort arbejdet godt nok i forbindelse med vurderingen af sikkerheden ved HPV-vacciner, mener direktøren for Nordisk Cochrane Center Peter Gøtzsche.
Skriv en kommentarDanmarks forbrug af tramadol stiger – og er det højeste i Norden Forbruget af det svage opioid tramadol er højere i Danmark end i de øvrige nordiske lande – og er stigende. Årsagen er bl.a. at man hat gjort meget for at få læger til at ordinere alternativer til NSAID-midler – og at Danmark mangler retningslinjer på området.
Skriv en kommentar
Efter pres fra industrien: Regionerne måtte opgive sparekrav til forsøgsordning med fortrolige medicinpriser Efter markante indspark fra lægemiddelvirksomheder og patientforeninger er det ikke længere et krav, at ny forsøgsordning med fortrolige medicinpriser skal føre til besparelser på tilskudsmedicin, som regionerne ellers ønskede. Lif og Danske Patienter roser høringsprocessen.
Skriv en kommentar
Apotekerforeningen: Indførelse af generisk ordination vil gavne patienter, læger og apoteker På baggrund af en nyere analyse vil Lægemiddelstyrelsen ikke entydigt anbefale eller fraråde indførsel af generisk ordination i Danmark. Apotekerforeningen er mere positiv, og ser flere fordele end ulemper. Samtidig opfordrer foreningen til at stole på apotekernes faglighed.
Skriv en kommentar
Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentar
Ny rapport om kønsrepræsentation i klinisk forskning af lægemidler: Der er udfordringer, men generelt en god balance Der er generelt en balanceret repræsentation af kvinder og mænd i klinisk forskning, lyder det fra lektor Jakob Wested, som har været med til at udarbejde en ny rapport om området. På nogle sygdomsområder er der dog en underrepræsentation.
Skriv en kommentar
Medicinrådet skal nu vejlede praktiserende læger om tilskudsmedicin: Viden skal være let tilgængelig Rådgivning af alment praktiserende læger er fra årsskiftet overgået fra Sundhedsstyrelsen til Medicinrådet. Det skal sikre ensartet brug af medicin på tværs af landet og samtidig skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet på tværs af sektorerne.
Skriv en kommentar