Koordineret udlevering af medicin gav besparelse på otte mio. kr. Hvis udlevering af vederlagsfri medicin fra sygehusene koordineres nøje med patentudløb, kan det give besparelser på medicinudgifterne, viser pilotprojekt i Region Hovedstaden.

Der kan være besparelser at hente på medicinudgifterne, hvis sygehusene intensiverer koordination og styring af afdelingernes udlevering af vederlagsfri medicin i perioden op til patentudløb. Det viser resultaterne af et projekt, som Region Hovedstaden har gennemført i forbindelse med patentudløbet på lægemidlet Viread (Tenofovir disoproxil). Viread anvendes til behandling af hepatitis B og HIV og fik efter patentudløb i efteråret konkurrence fra generiske produkter. Men forud for patentudløbet havde Region Hovedstadens sygehusapotek i tæt samarbejde med leverandørerne og regionens fire...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.