Der kan være besparelser at hente på medicinudgifterne, hvis sygehusene intensiverer koordination og styring af afdelingernes udlevering af vederlagsfri medicin i perioden op til patentudløb. Det viser resultaterne af et projekt, som Region Hovedstaden har gennemført i forbindelse med patentudløbet på lægemidlet Viread (Tenofovir disoproxil). Viread anvendes til behandling af hepatitis B og HIV og fik efter patentudløb i efteråret konkurrence fra generiske produkter. Men forud for patentudløbet havde Region Hovedstadens sygehusapotek i tæt samarbejde med leverandørerne og regionens fire...

Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentar
Medicinrådet anbefaler igen brystkræftbehandling efter prisfald Prisen på brystkræftbehandlingen Tukysa er blevet sat ned, og derfor anbefaler Medicinrådet nu behandlingen igen. På sit seneste møde kom rådet desuden med fire nye anbefalinger.
Skriv en kommentar
Målrettet kræftbehandling kan godt betale sig – også økonomisk Ny forskning viser, at det vil være inden for den økonomiske skive at skifte førstelinjebehandling af patienter med kronisk lymfatisk leukæmi fra kemoterapi til venetoclax plus obinutuzumab, men ikke til ibrutinib, som fortsat er for dyrt i forhold til gevinsten for patient og samfund.
Skriv en kommentar
Så meget koster stor forbedring i overlevelsen ved metastaserende modermærkekræft De seneste år er der sket revolutioner inden for behandling af metastaserende modermærkekræft, hvor overlevelsen er steget markant. Ny dansk forskning viser, hvad det har kostet i kroner og øre at øge overlevelsen for danske patienter.
Skriv en kommentar
Godkendelse af alzheimersmiddel og RSV-vaccine kan føre til millardforretninger Senior aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen er i denne uges Dagens Pharma på jagt i de danske lægemiddelproducenters pipelines. I sidste og tredje artikel af føljetonen kommer han i dag med sit bud på tre potentielle milliardforretninger, hvis lægemidlerne går igennem senstadieforsøg.
Skriv en kommentarFedmemiddel, COVID-19-vaccine og kræftbehandling kan blive kommende danske salgssucceser Senior aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen venter spændt på de sidste kliniske data fra forsøg med lægemidler, som kan komme til at sende milliarder i retning af danske medicinalselskaber og den danske statskasse.
Skriv en kommentarBiosimilær trastuzumab anbefales til tre grupper af brystkræftpatienter Medicinrådet vurderer, at biosimilær trastuzumab kan tages i brug til både nydiagnosticerede patienter, patienter med tilbagefald og til brystkræftpatienter, der allerede er i behandling med originalmidlet
Skriv en kommentarMedicinrådet anbefaler Tecentriq til kræft i blære og urinveje Ny anbefaling kan årligt få betydning for ca. 300 danske patienter med kræft i blære og urinveje
Skriv en kommentarNy analyse: Banebrydende kræftmiddel alt for dyrt Amerikanske sundhedsøkonomer og kræftpatienter når i en fælles beregning frem til, at Novartis på sit CAR-T-produkt Kymriah opnår en profit på 65 pct. En tilsvarende høj pris kan skade det danske sundhedsvæsen, advarer klinisk kræftlæge.
Skriv en kommentarAmgros-undersøgelse afslører stigende introduktionspriser på nye kræftmidler Nye kræftmidler bliver dyrere og dyrere, viser den første danske undersøgelse af prissætningen, som sygehusenes indkøbscentral Amgros har foretaget. Lif er uenig i konklusionen.
Skriv en kommentar
Amgros-direktør: Nordiske landes fælles medicinindkøb danner skole Amgros og Nordisk Lægemiddelforum har udviklet en model for tværnationale udbud og indkøb af lægemidler, som måske kan finde vej til andre EU-lande.
Skriv en kommentar