Højt HDL-kolesterol har ikke hjertebeskyttende effekt Stort canadisk studie kan være med til at forklare, hvorfor medicinalindustriens forsøg på at udvikle HDL-øgende lægemidler er faldet negativt ud.

HDL-kolesterol har i mange år været kendt som det gode kolesterol, som kunne beskytte mod blodpropper i hjerte og hjerne. Men et stort, netop offentliggjort canadisk studie, kan meget vel sætte en stopper for denne antagelse. Undersøgelsen, som er offentliggjort i Journal of the American College of Cardiology, er baseret på data fra ca. 630.000 personer, kunne ikke påvise, at et højt HDL-tal har en hjertebeskyttende effekt. Forskerne så på flere års data fra de 630.000 personer fra Ontario-provinsen, og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind