9.500 forskere fra hele verden var 31. juli til 4. august samlet i San Diego for at deltage i årets store kongres for forskning i demens og Alzheimers i regi af Alzheimer’s Association. I alt blev det til præsentation af 4.000 nye forskningsresultater inden for den basale biologi bag hjernens aldring, risikofaktorer for udvikling af demenssygdomme, og hvordan man kan behandle sygdommene og bedst tage vare på dem, for hvem hukommelsen svigter. Arrangørerne bag kongressen har selv fremhævet en håndfuld...

Overlæge om medicin til Alzheimers: »Fremtiden ser lovende ud« Efter årtiers stilstand er der omsider fremgang i de medicinske behandlinger til Alzheimers. Amerikanske Eli Lilly har for nylig offentliggjort positive resultater fra et fase 3-forsøg, mens EMA er i gang med at vurdere et andet lægemiddel fra Eisai og Biogen.
Skriv en kommentar
Direktør i Alzheimerforeningen: Vi har akut brug for medicin mod demens Hvis vi ikke snart finder bedre behandlinger til personer med en række demenssygdomme, kommer presset fra demografien til at slå den økonomiske bund ud af sundhedssystemet. Det forudsiger adm. direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.
Skriv en kommentar
Godkendelse af alzheimersmiddel og RSV-vaccine kan føre til millardforretninger Senior aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen er i denne uges Dagens Pharma på jagt i de danske lægemiddelproducenters pipelines. I sidste og tredje artikel af føljetonen kommer han i dag med sit bud på tre potentielle milliardforretninger, hvis lægemidlerne går igennem senstadieforsøg.
Skriv en kommentar
Protonpumpehæmmere associeret med forhøjet risiko for demens Stort dansk studie viser en signifikant øget risiko for udvikling af demens blandt personer, som har taget protonpumpehæmmere bl.a. på grund af mavesår eller reflukssygdom. Der er behov for mere forskning for at forstå, om der er en årsagssammenhæng, siger forsker.
Skriv en kommentar
Et nyt kapitel inden for behandling af Alzheimers Alzheimers-medicin baseret på laboratoriefremstillede antistoffer vurderes lige nu i Det Europæiske Medicinagentur, EMA. Medicinen har – som de første midler nogensinde – en sygdomsmodificerende effekt på den frygtede demenslidelse.
Skriv en kommentar
Nyt studie: Demens og antipsykotisk medicin kan være en dødbringende cocktail Ny dansk forskning viser, at risikoen for at dø stiger med 35 pct., hvis personer med demens behandles med antipsykotisk medicin. Professor opfordrer til fornyelse af demenshandlingsplanen.
Skriv en kommentar
Status på Alzheimers: 40 pct. af de nye lægemiddelhåb er udviklet mod andre sygdomme Verdens lægemiddelgiganter forsøger stadig at knække koden til at få skovlen under Alzheimers. 28 lægemidler er i fase 3, og 2 af fase 3-forsøgene bliver udført i Danmark. 40 pct. af alle lægemiddelkandidater er oprindeligt designet til at ramme helt andre sygdomme.
Skriv en kommentar
Overlæge efter kovending fra EMA-komité: »Det er en milepæl« EMA-komité anbefaler nu en ny behandling til Alzheimers efter først at have afvist at give grønt lys til lægemidlet. Det er et gigantisk skridt fremad, lyder det fra Kristian Steen Frederiksen, overlæge på Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Overlæge overrasket over afvisning fra CHMP: »Jeg håber, at de ombestemmer sig« Det ærgrer Kristian Steen Frederiksen, overlæge hos Rigshospitalet, at et nyt lægemiddel til at behandle Alzheimers ikke har fået en anbefaling fra komitéen CHMP, der hører under Det Europæiske Lægemiddelagentur.
Skriv en kommentar
Overlæge: Behandling af migræne med atogepant er meget sikker Forskere har samlet data fra flere studier for at undersøge, om behandling af patienter med migræne med atogepant i op til ét år er sikkert og veltolereret. Det er det, viser forskningen, og det kan læger nu berolige deres migrænepatienter med, siger leder af Nationalt Videnscenter for Hovedpine.
Skriv en kommentar
Studie kortlægger nye måder, migræneanfald bliver udløst på Forskere fra Dansk Hovedpine Center har afdækket nye mekanismer, som er med til at udløse migræneanfald. Det kan muligvis være med til at forklare, hvorfor medicin mod migræne ikke virker for alle patienter. Professor bag forskningen håber, at opdagelsen kan stimulere lysten til at udvikle ny migrænemedicin.
Skriv en kommentar