


Grønne krav i norsk medicinudbud: Amgros tøver I modsætning til i Norge stiller myndighederne i Danmark ikke krav til klima og miljø i medicinudbud. For et lille land som Danmark er forsyningsikkerhed første prioritet, forklarer adm. direktør i Amgros.
Skriv en kommentar
Amgros overvejer at anlægge retssager mod pharma-virksomheder Med Amgros som tovholder arbejder landets fem regioner i al hemmelighed på at undersøge, hvorvidt der er grundlag for at føre retssager mod internationale pharmavirksomheder for brud på EU-konkurrencelovgivning i Danmark.
Skriv en kommentar
Amgros systematiserer brugen af innovative aftalemodeller Flemming Sonne, der er adm. direktør i Amgros, har i ledtog med industrien nedskrevet en række principper for brugen af alternative aftalemodeller, der skal håndtere tilfælde med usikkerhed for evidens.
Skriv en kommentar
Uenighed i ledergruppen, for få sundhedsøkonomer og en tillidskløft Dagens Pharma har nærlæst Implements analyse af Medicinrådet. Analysen peger på flere interne problemer knyttet til ledelse og fastholdelse, som har medvirket til lange sagsbehandlingstider. Torben Klein, sekretariatets direktør, ser selv et behov for at styrke samarbejdet i ledelsesgruppen.
Skriv en kommentar
Pædiatere beder Folketinget om hjælp: »Det er efterhånden svært at se forældrene i øjnene« De to overlæger Allan Lund og Peter Born har haft foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg for at lægge pres på Sundhedsministeriet, der stadig har Sundhedsstyrelsens anbefaling om indførelse af screening for SMA hos nyfødte under behandling.
Skriv en kommentar
Thomas Senderovitz i front for nødhjælpsarbejde for ukrainske flygtninge Mens Rusland fortsætter sin invasion i Ukraine, forsøger flere danske læger at hjælpe, hvor de kan. Heriblandt Thomas Senderovitz, læge og tidligere direktør for Lægemiddelstyrelsen, der på få dage har etableret AidUkraineDenmark, og ledende overlæge Ulf Hørlyk, der arbejder på at organisere dansk hjælp til syge og sårede fra Ukraine.
Skriv en kommentar
Derfor undviger den danske lægemiddelindustri de værste økonomiske skudsalver Ruslands invasion af Ukraine lader umiddelbart ikke til at ramme dansk lægemiddelindustri nær så hårdt som andre erhverv. Med undtagelse af kliniske forsøg udført på ukrainsk jord er forventningen, at branchen undgår store tab trods krisens omfang.
Skriv en kommentar
Mens staten støtter bredt, bestemmer Lars Rebien, hvor dansk forskning skal være i verdensklasse Lars Rebien Sørensen er opflasket med mantraet om, at man selv skaber sine resultater. Som formand i Novo Nordisk Fonden kan han påvirke udviklingen på vigtige samfundsområder, når fondens mange milliarder hvert år skal doneres. Men med magt følger også ansvar.
Skriv en kommentar
Sundhedsøkonom: Betingede anbefalinger åbner ikke den store ladeport Danske Regioners udkast til en model for brugen af betingede anbefalinger har så mange kriterier, at redskabet ikke kan blive misbrugt, mener sundhedsøkonom Jakob Kjellberg fra VIVE.
Skriv en kommentar
Udgifter til hospitalsmedicin steg med 392 mio. kr. i 2020 Stigninger i forbruget af kræftlægemidler som Darzalex og Keytruda var med til at øge hospitalsvæsenets udgifter til medicin med 4,4 pct. i 2020, fortæller Flemming Sonne, adm. direktør i Amgros.
Skriv en kommentar
Politikere smækker pengekassen i: Ikke flere penge til Medicinrådet De Radikale, Venstre og Socialdemokratiet slår fast, at Medicinrådet skal holde sig inden for tidsgrænserne i sagsbehandlingen, og at det skal ske indenfor den nuværende økonomiske ramme.
Skriv en kommentar