Flemming Sonne, adm. direktør for Amgros.

Grønne krav forsvandt ud af fælles nordisk medicinudbud De norske myndigheder ønskede, at krav til miljø og forsyningssikkerhed skulle indgå i et fælles nordisk medicinudbud, men kravene blev fundet for »udfordrende«. Men hverken de norske eller danske myndigheder kan svare på, hvem der oplevede særlige udfordringer med de to krav.

Når myndighederne i Norge køber medicin ind til landets sygehuse, har miljø og forsyningssikkerhed siden 2019 indgået som krav i udbuddet. Mens forsyningssikkerhed vægtes med 20 pct., når beslutningen skal tages, så tæller medicinalproducentens egne tiltag i forhold til at reducere CO2-udslip og anden forurening med 30 pct. Da Danmark, Island og Norge tilbage i 2018 gik sammen om et nyt fælles nordisk medicinudbud, blev de to kriterier da også undervejs lagt på forhandlingsbordet af nordmændene. »Både miljø og forsyningssikkerhed...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.