Professor Thomas Lars Andresen, DTU Nanotech, Danmarks Tekniske Universitet, har modtaget Eliteforsk-prisen 2017. Han får priser, fordi han med sin forskning har bidraget med væsentlige resultater indenfor design, fremstilling og anvendelse af nanopartikler til målrettet drug delivery og terapi. Thomas Lars Andresen har forsket indenfor forskellige typer af nanopartikler, bl.a. metal- og polyethylenimin-baserede, men hovedvægten har været på såkaldte liposomer, der er opbygget af lipider. Han har i denne sammenhæng ledet en innovativ indsats omkring enzym-aktiverede liposomer til cancerbehandling, og...
Forsker får 150.000 euro til udvikling af fedmebehandling
Skriv en kommentar
Novo Nordisk Fonden giver 15 mio. kr. til forskning i tarmkræft To forskere har udviklet en blodbaseret målemetode, der kan afsløre, om der er tarmkræft-DNA i blodet hos patienter, der er blevet opereret for tarmkræft.
Skriv en kommentar
Danske forskere bag opdagelsen af GLP-1 og udviklingen af vægtabslægemidler vinder ‘Breakthrough Prize’ To danske forskere vinder den eftertragtede 'Breakthrough Prize' for deres forskning, der har banet vejen for udviklingen af blandt andet det verdensomspændende slankemiddel Wegovy og diabetes-lægemidlet Ozempic.
Skriv en kommentar
Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentar
Peter Rossing bliver ny forskningschef for Steno Diabetes Center Copenhagen Steno Diabetes Center Copenhagen får den verdensanerkendte diabetesforsker Peter Rossing som ny forskningschef for Afdeling for Klinisk og Translationel Forskning.
Skriv en kommentar
Behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab er uafhængig af dMMR-status RUBY-studiet, hvor kvinder med livmoderkræft er blevet behandlet med immunterapien dostarlimab, bliver ved med at kaste positive resultater af sig. Nu viser en ny posthoc-analyse af data fra studiet, at effekten af behandlingen er lige god hos kvinder med muteret eller methyleret dMMR.
Skriv en kommentarFlere nye tilgange til behandling er præsenteret på ASCO Der er på årets kongres for American Society of Clinical Oncology præsenteret flere resultater, der peger på nye måder at gå til patienter med forskellige former for kræft. Heriblandt i forhold til stråleterapi ved endetarmskræft og spændende resultater fra NATALEE-studiet og INDIGO-studiet.
Skriv en kommentarTre lovende lægemidler vækker opsigt på ASCO 2023 På den årlige kongres for American Society of Clinical Oncology blev der præsenteret resultater fra studier med tre lægemidler, der har potentialet til at ændre behandlingen af forskellige former for kræft.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Methotrexat koblet til øget risiko for udvikling af hudkræft Stor dansk undersøgelse peger på, at det er forbundet med øget risiko for udvikling af forskellige former for hudkræft at være i behandling med methotrexat. Der er behov for flere undersøgelser til at belyse sammenhængen, siger forsker.
Skriv en kommentar