Det var store oprydningsdag i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS), da der i sidste år blev afholdt det sidste møde i RADS-regi, inden Medicinrådet fra årsskiftet overtager opgaverne. I alt blev 19 vejledninger færdigbehandlet, mens fem områder kommer til at overgå til Medicinrådet, skriver Danske Regioner på sin hjemmeside. Det drejer sig om antibiotika, blodkræft (Et/pv), venøs tromboembolisme (VTE), svær astma og knoglekræft (SRE), som er i proces. »Der er ingen tvivl om, at RADS har været med til...

Medicinrådet har stadig løse ender Usikkerhederne omkring det kommende Medicinråds arbejdsmetoder må løses med tiden, lød det fra formandsduoen, da Dagens Medicin onsdag afholdt konference om om emnet.
Skriv en kommentar
Uenighed i ledergruppen, for få sundhedsøkonomer og en tillidskløft Dagens Pharma har nærlæst Implements analyse af Medicinrådet. Analysen peger på flere interne problemer knyttet til ledelse og fastholdelse, som har medvirket til lange sagsbehandlingstider. Torben Klein, sekretariatets direktør, ser selv et behov for at styrke samarbejdet i ledelsesgruppen.
Skriv en kommentar
QALY-sager presser Medicinrådet i bund: Alarmerede Danske Regioner allerede tilbage i sommer I et opsigtsvækkende brev stilet til direktøren for Danske Regioner skrev Medicinrådets formænd allerede sidste sommer, at 16 uger til sagsbehandling af QALY-sager var urealistisk. Danske Regioner har endnu ikke taget stilling, og i dag er Medicinrådet plaget af massive tidsoverskridelser på QALY-sager.
Skriv en kommentar
Medicinrådet i brev til Danske Regioner: Vi ser med bekymring på en del forhold Medicinrådet mangler svar på centrale spørgsmål, hvis modellen for betingede anbefalinger skal tages i brug, skriver rådet i et brev til Danske Regioners direktør. Selv formålet med modellen er ifølge rådet uklart. Danske Regioner afviser at medvirke i interview.
Skriv en kommentarMedicinråd kan droppe godkendelser ud over 3. linje Når Medicinrådet overtager opgaverne fra KRIS og RADS ved årsskiftet kan det betyde et opgør med tidligere tiders praksis om at godkende lægemidler til behandling ud over 3. linjebehandling.
Skriv en kommentar
Fagfolk: Stram habilitetsreglerne i det nye Medicinråd Lægemiddelstyrelsens tilknytningsregister viser, at fire formænd i RADS’ fagudvalg sidder i advisory boards og rådgiver medicinalfirmaer. Det sker, selvom reglerne siger, at de ikke må. Flere fagfolk finder situationen dybt problematisk og mener, at habilitetsreglerne bør strammes gevaldigt i det nye Medicinråd.
Skriv en kommentar
Efter otte år i spidsen siger Jørgen Schøler Kristensen farvel til Medicinrådet Næste år stopper Jørgen Schøler Kristensen som formand for Medicinrådet. Det har været et formandskab, som har været fyldt med godt samarbejde, til tider stort pres fra omgivelserne og en stor fornøjelse at være en del af, lyder det fra Jørgen Schøler Kristensen.
Skriv en kommentar
På 3 år har Medicinrådet afvist 21 ud af 40 nye kræftlægemidler Medicinrådet i Danmark afviser flere kræftlægemidler, som andre europæiske lande godkender. Det viser en ny opgørelse foretaget for Dagens Medicin og Dagens Pharma, som vækker undren og bekymring blandt kræftlæger.
Skriv en kommentarMedicinrådet kommer med seks nye anbefalinger Der er kommet seks nye anbefalinger fra Medicinrådet på områder som kronisk nyrekræft og kronisk myeloid leukæmi. Rådet er desuden kommet med en ny medicinanbefaling til muskelsvind og et nyt klinisk sammenligningsgrundlag.
Skriv en kommentar
Nyt medlem af Medicinrådet: »Transparens giver legitimitet« Professor i sundhedsøkonomi Rikke Søgaard er nyt medlem af Medicinrådet, der nu tæller to sundhedsøkonomer. Hun har i sin lange karriere fokuseret på prioritering i sundhedsvæsenet og vægter transparens højt, når det kommer til at prioritere i ressourcer.
Skriv en kommentar
Medicinrådet skal stramme mødeledelsen: »Vi har måske givet for god plads til dialog« Diskussionslysten skal måske tøjles i Medicinrådet, hvor et af Danske Regioners ni tiltag for nedbringelse af sagsbehandlingstiden handler om strammere mødeledelse. I et interview med Dagens Pharma afviser Steen Werner Hansen ikke, at de faglige diskussioner somme tider bliver længere end, hvad godt er.
Skriv en kommentar