Domstol baner vejen for biosimilært middel i USA En domstol i Massachusetts, USA, har afvist det fortsatte patent på det biologiske lægemiddel Remicade. Dermed er vejen banet for det biosimilære præparat Remsima på det amerikanske marked.

Lægemiddelfirmaet Johnson & Johnsons salg af det biologiske lægemiddel Remicade (infliximab) i USA er alvorligt truet. En domstol i Massachusetts har dømt Johnson & Johnsons patent på Remicade for ugyldigt. Dommen kan vise sig at være afgørende for, at det biosimilære præparat Remsima kan få fodfæste i USA. Den sydkoreanske producent af Remsima, Celltrion, kan sammen med den regionale salgspartner Pfizer/Hospira være klar til at sælge lægemidlet til oktober. Sagen om patentet begyndte, efter at de amerikanske godkendelsesmyndigheder FDA godkendte...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.