Forskere ved Nano-Science Center på Københavns Universitet står bag udviklingen af en ny nanoteknologisk metode, der vil gøre det muligt at udvikle medicin hurtigere og grønnere.

Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Ny generation af vægttabsmedicin på vej En ny type vægttabsmedicin har i museforsøg vist sig enormt effektivt ved at ‘smugle’ særlige molekyler ind i hjernen. Det viser et nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentar
Professor til lægemiddelindustrien: CRISPR skal holdes langt væk fra humane embryoner Det er en ekstremt dårlig idé at forsøge at reparere på humane æg og embryoner med CRISPR-teknologi, viser ny forskning. Cellerne kan slet ikke reparere på de skader, som teknologien introducerer, påpeger professor i molekylær medicin.
Skriv en kommentarKombinationsbehandling med paracetamol og ibuprofen reducerer behovet for morfin Dansk studie dokumenter, at hofteopererede patienters behov for smertelindring med morfin er markant lavere, når de behandles med en kombination af paracetamol og ibuprofen.
Skriv en kommentarInsulin kan have stort potentiale til behandling af kronisk tarmbetændelse Forskere på bl.a. Københavns Universitet har i et studie med museforsøg opfundet en ny metode til at behandle kronisk tarmbetændelse med insulin. Forskerne har oprettet en virksomhed med henblik på at teste behandlingen og forhåbentlig få den ud til patienterne.
Skriv en kommentarUniversitet vil bringe forskere tættere på industrien Københavns Universitet lancerer et nyt karriereprogram, der skal sikre, at forskningsresultater hurtigere bliver omsat til klinisk praksis og udnyttet i medicinalindustrien.
Skriv en kommentarNyt mærkningssystem kan sætte en stopper for kopivarer Forskere fra Københavns Universitet har udviklet det, de kalder ‘verdens sikreste mærkningssystem’, som kan stoppe kopiering af bl.a. lægemidler. Koderne i mærkningssystemet kan ikke brydes, da de er baseret på tilfældige fysiske mønstre.
Skriv en kommentar
Dommerpanelet til Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger er nu klar Kåringen af Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger er et samarbejde bestående af flere organisationer, som alle er repræsenteret i dommerpanelet, der nu er på plads. Prisuddelingen hylder bidragene til klinisk forskning i Danmark.
Skriv en kommentar
Mennesker med ADHD dør tidligere: Eksperter efterlyser bedre behandling Der er flere års forskel på, hvor lang tid kvinder og mænd i snit lever, alt efter om de har ADHD eller ej, viser et britisk studie. Det er ikke overraskende, lyder det fra to psykiatere, der peger på, at der er brug for bedre opsporing, diagnosticering og medicinsk behandling.
Skriv en kommentar
Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Skriv en kommentar