Tærskelværdien for hvor meget et kvalitetsjusteret leveår må koste ved indførslen af ny dyr sygehusmedicin er alt for høj. Det er essensen af et forskningsprojekt under ledelse af professor i sundhedsøkonomi Karl Claxton ved York Universitet, omtalt på theguardian.com. Den britiske forskning er på det seneste inddraget i den danske prioriteringsdebat, hvor både sundhedspolitikere og sundhedsøkonomer ofte refererer til undersøgelsen og dens resultater. »Studiet er ikke perfekt – men den er det første seriøse, omfattende forsøg på at udregne en tærskelværdi for,...

Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentarNICE godkender langt størstedelen af kræftfondens lægemidler Det britiske prioriteringsinstitut har foreløbig godkendt trefjerdedele af alle de lægemidler, som kræftfonden CDF hidtil har betalt for patienterne.
Skriv en kommentarNovartis og Pfizer skærer i prisen på kræftmidler for at få anbefaling fra NICE Det britiske prioriteringsinstitut NICE har givet grønt lys til at bruge Novatis kræftmiddel Afinitor og Pfizer's Xalkori til standardbehandling efter at firmaerne har sænket priserne markant.
Skriv en kommentarNICE ønsker yderligere information om Sovaldi
Skriv en kommentar
Amgros-direktør: Nordiske landes fælles medicinindkøb danner skole Amgros og Nordisk Lægemiddelforum har udviklet en model for tværnationale udbud og indkøb af lægemidler, som måske kan finde vej til andre EU-lande.
Skriv en kommentar
Ida Sofie Jensen om ny prisaftale: »Den giver stabilitet og ro« Koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen, Ida Sofie Jensen, er særligt begejstret for indførelsen af en karensperiode i en ny prisaftale for sygehusmedicin. Det handler om ‘forhandlinger og positionering’, lyder det fra professor Jakob Kjellberg om aftalen.
Skriv en kommentar
Læger uden Grænser i opråb: Høje priser står i vejen for adgang til diabetesmedicin Alt for høje priser står i vejen for adgang til diabetesmedicin, lyder det fra Læger uden Grænser, som i et studie har undersøgt, hvad det kan koste at producere diabetesmedicin. I USA kører debatten om medicinpriser også, hvor senator Bernie Sanders har indkaldt til en høring om Novo Nordisks priser.
Skriv en kommentar
Debat: Uvist om afvisning af ny kræftmedicin giver mere sundhed for pengene Fordelen ved sundhedsøkonomiske analyser er optimering af de sundhedsgevinster, samfundet kan opnå for sundhedsbudgettet. Men det bør samtidig være et krav, at Medicinrådet som minimum kommunikerer, om en ny kræftmedicin er omkostningseffektiv eller ej, når rådet nu har indført en metode med obligatoriske sundhedsøkonomiske analyser, skriver Finn Ziegler, direktør i VAPOS Consulting.
Skriv en kommentar
Forsker bag ny rapport, der kortlægger ATMP i Norden: Danmark bliver forbigået Danmark halter efter resten af Norden, når det kommer til ansøgninger om at få anbefalet avancerede medicinske terapier, viser ny rapport. Manglende politisk fokus og rammer er en udfordring, lyder det fra Lars Holger Ehlers, forsker og sundhedsøkonom, som står bag rapporten.
Skriv en kommentar
Medicinrådet indfører fast track og nye tider for sagsbehandling af lægemidler Fra 1. april indfører Medicinrådet nye tidsrammer for vurderingen af nye lægemidler. Fremover skal sager behandles på enten 14, 16 eller 18 uger.
Skriv en kommentar
Dansk eksport af lægemidler fortsætter med at stige: »Det er ekstremt imponerende« Sidste år eksporterede Danmark lægemidler for 159,5 mia. kr., viser tal fra Danmarks Statistik. Det vækker begejstring hos både Dansk Industri og Lægemiddelindustriforeningen.
Skriv en kommentar