Børnevaccinen mod bakterien hæmofilus influenza Type b (Hib), der er en del af det danske rutinevaccinationsprogram, forebygger ikke kun mod øreinfektioner og meningitis, men viser sig nu også, at kunne beskytte mod den mest udbredte børnekræfttype, akut lymfocytisk leukæmi (ALL). Det fremgår af et studie foretaget af amerikanske forskere fra University of California, San Fransisco, offentliggjort i tidsskriftet Nature Immunology. I forskningskredse er det dog velkendt, at Hib vaccinen bibringer en hvis form for beskyttelse mod ALL, men mekanismen bag...

Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentarInfluenzavaccine beskytter gravide kvinder og deres foster
Skriv en kommentarNy meningokok-vaccine viser sig effektiv
1 kommentar
Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentar
Behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab er uafhængig af dMMR-status RUBY-studiet, hvor kvinder med livmoderkræft er blevet behandlet med immunterapien dostarlimab, bliver ved med at kaste positive resultater af sig. Nu viser en ny posthoc-analyse af data fra studiet, at effekten af behandlingen er lige god hos kvinder med muteret eller methyleret dMMR.
Skriv en kommentar
Virusproteiner kan blive mål for vacciner mod kræft Det danske biotekselskab Evaxion Biotech har med deres kunstig intelligens-teknologi identificeret lovende nye kræftvaccinemål i form af virusproteiner på overfladen af kræftceller.
Skriv en kommentar
Største behandlingsstudie til dato om primær plasmacelle leukæmi: Fremskridt, men fortsat behov for bedre behandlinger Forskere har lavet det til dato største behandlingsforsøg med patienter med primær plasmacelle leukæmi for at finde ud af, hvordan man behandler denne sjældne patientgruppe bedst. Vi har vist, at vi kan samle patienter nok til at lave et relevant forsøg, men vi kan også se, at vi fortsat har behov for bedre behandlinger til disse sjældne patienter, siger forsker.
Skriv en kommentar
Nye lægemidler løfter barren for behandling af CLL – spørgsmålet er, om Medicinrådet godkender dem Forsøg med fremtidens lægemidler til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi viser ekstremt lovende resultater. Effekterne er overbevisende, men spørgsmålet er, om behandlingerne vil blive godkendt af Medicinrådet, siger overlæge Carsten Niemann.
Skriv en kommentarFlere nye tilgange til behandling er præsenteret på ASCO Der er på årets kongres for American Society of Clinical Oncology præsenteret flere resultater, der peger på nye måder at gå til patienter med forskellige former for kræft. Heriblandt i forhold til stråleterapi ved endetarmskræft og spændende resultater fra NATALEE-studiet og INDIGO-studiet.
Skriv en kommentarTre lovende lægemidler vækker opsigt på ASCO 2023 På den årlige kongres for American Society of Clinical Oncology blev der præsenteret resultater fra studier med tre lægemidler, der har potentialet til at ændre behandlingen af forskellige former for kræft.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar