Biologiske lægemidler har markant dårligere effekt på kvinder end mænd Kvindelige patienter med psoriasisgigt har markant dårligere respons og er i større risiko for at falde fra en behandling med biologiske lægemidler end mænd.

Kvindelige patienter med psoriasisgigt har et markant ringere udbytte af biologisk behandling med TNF-hæmmere end mandlige patienter. Det viser et stort dansk observationelt kohortestudie, som har undersøgt kønsforskelle på effekt af biologisk behandling hos 935 kvinder og 815 mænd med psoriasisgigt i perioden 2000 til 2015. De kvindelige psoriasisgigt-patienter havde lavere odds for effekt og øget risiko for at frafalde biologisk behandling sammenlignet med de mandlige patienter. De tydelige kønsforskelle kom bag på os, siger studiets førsteforfatter, læge og ph.d....

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.