Lægemidler, der går under betegnelsen tyrosinkinasehæmmere, er så effektive til at behandle kronisk myeloid leukæmi (CML), at patienter med denne kræftsygdom i dag lever næsten lige så længe som resten af befolkningen. Desværre kommer behandlingen med nogle kedelige bivirkninger, og på grund af lægemidlets effektivitet stiller patienter og læger sig selv spørgsmålet, hvorvidt det er nødvendigt at fortsætte behandling, efter patienten har fået en række resultater, som peger på, at kræften er væk. Under de nuværende retningslinjer skal medicinen tages...

Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentar
Behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab er uafhængig af dMMR-status RUBY-studiet, hvor kvinder med livmoderkræft er blevet behandlet med immunterapien dostarlimab, bliver ved med at kaste positive resultater af sig. Nu viser en ny posthoc-analyse af data fra studiet, at effekten af behandlingen er lige god hos kvinder med muteret eller methyleret dMMR.
Skriv en kommentarFlere nye tilgange til behandling er præsenteret på ASCO Der er på årets kongres for American Society of Clinical Oncology præsenteret flere resultater, der peger på nye måder at gå til patienter med forskellige former for kræft. Heriblandt i forhold til stråleterapi ved endetarmskræft og spændende resultater fra NATALEE-studiet og INDIGO-studiet.
Skriv en kommentarTre lovende lægemidler vækker opsigt på ASCO 2023 På den årlige kongres for American Society of Clinical Oncology blev der præsenteret resultater fra studier med tre lægemidler, der har potentialet til at ændre behandlingen af forskellige former for kræft.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Methotrexat koblet til øget risiko for udvikling af hudkræft Stor dansk undersøgelse peger på, at det er forbundet med øget risiko for udvikling af forskellige former for hudkræft at være i behandling med methotrexat. Der er behov for flere undersøgelser til at belyse sammenhængen, siger forsker.
Skriv en kommentar
Danske forskere sår tvivl om brug af IL-6-hæmmere til gigtpatienter i immunterapi På baggrund af et nyt laboratorieforsøg bidrager forskere fra Aarhus Universitet med vigtig viden om, hvorfor immunterapier fremkalder gigtsygdom hos kræftpatienter. Resultaterne viser, at IL-6-hæmmere er irrelevant som behandling af de kræftsyge gigtpatienter.
Skriv en kommentarPatienter i kliniske forsøg med kræftmidler er faldet med 60 pct. under pandemien
Skriv en kommentar
Flere interessante danske bidrag på årets ESMO Kræftkongressen ESMO 2021 er slut, og det er tid til at gøre status over det, som de danske forskere bragte med på kongressen.
Skriv en kommentar