Heparin med lav molekylevægt (LMWH – low molecular weight heparin) er et anti-koagulant, der benyttes til cancerpatienter for at undgå, at patienterne udvikler blodpropper i forbindelse med deres sygdoms- og behandlingsforløb. Behandlingsforløbet med LMWH varer ofte tre til seks måneder, men der er i mange tilfælde behov for at forsætte behandling med et antikoagulant. For behandlinger ud over seks måneder er data dog mangelfulde, når det gælder LMWH, og erfaringer viser, at en del patienter ikke så godt tåler et...
Flere patienter end forventet behandles med reducerede NOAK-doser Et nyt dansk studie viser, at en tredjedel af alle danske NOAK-patienter med atrieflimren, får ordineret deres medicin i en reduceret dosis. Det kommer bag på forskerne, som formoder, at de reducerede doser udskrives til patienter, der burde få NOAK-midlerne i en standarddosis.
Skriv en kommentar
Region Hovedstaden dropper ‘warfarin-eksperiment’ Region Hovedstaden har opgivet at poste penge i uddannelse af hjertepatienter til selvstyret warfarin-behandling. Investeringen skulle ellers have indbragt regionen en tocifret million-besparelse på medicinbudgettet
Skriv en kommentarCheckpoint-hæmmere kan i sjældne tilfælde skade hjertet Et nyt studie, der netop er publiceret i New England Journal of Medicine, viser, at nye kræftmidler af typen checkpoint-hæmmere i sjældne tilfælde kan få immunforsvaret til at gå til angreb på hjertet, så der kan opstå livstruende skader.
Skriv en kommentar
Nedprioriteret NOAK-middel får medvind i stort sammenligningsstudie Det hidtil største retrospektive observationsstudie af NOAK-midlerne Pradaxa og Xarelto viser en fordel ved behandling med Pradaxa, som danske læger ifølge RADS i udgangspunktet ikke bør anvende. Studiet bør give stof til eftertanke i RADS, mener Dansk Cardiologisk Selskab.
Skriv en kommentarDansk registerstudie: Signifikant færre blødninger med Eliquis
Skriv en kommentarUbegrundet frygt for blodfortyndende kopipræparater
Skriv en kommentar
Medicinrådet sluttede året af med to anbefalinger og en behandlingsvejledning Medicinrådet har 18. december godkendt to anbefalinger. Derudover blev behandlingsvejledning til stofskiftesygdommen Fabrys godkendt.
Skriv en kommentar
Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentar
Behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab er uafhængig af dMMR-status RUBY-studiet, hvor kvinder med livmoderkræft er blevet behandlet med immunterapien dostarlimab, bliver ved med at kaste positive resultater af sig. Nu viser en ny posthoc-analyse af data fra studiet, at effekten af behandlingen er lige god hos kvinder med muteret eller methyleret dMMR.
Skriv en kommentar
ANBEFALET: Nu kan danske kvinder blive behandlet med Enhertu Efter udvidede forhandlinger og kritik fra flere sider anbefaler Medicinrådet nu den livsforlængende behandling Enhertu til kvinder med en særlig type brystkræft.
Skriv en kommentar
Medicinrådet møder kritik fra flere sider for at afvise kræftlægemidler Flere kritiserer Medicinrådet for at begrænse adgangen til nye og potentielt livsforlængende kræftlægemidler, men det er nødvendigt i et sundhedsvæsen med begrænsede ressourcer, lyder svaret.
Skriv en kommentar