Checkpoint-hæmmere kan i sjældne tilfælde skade hjertet Et nyt studie, der netop er publiceret i New England Journal of Medicine, viser, at nye kræftmidler af typen checkpoint-hæmmere i sjældne tilfælde kan få immunforsvaret til at gå til angreb på hjertet, så der kan opstå livstruende skader.  

Lægemidler, der booster kroppens immunsystem til at bekæmpe kræft, kan i sjældne tilfælde skade hjertet, skriver New York Times. De såkaldte checkpoint-hæmmere udløser tilsyneladende kun skader på under én pct. af de patienter, der tager medicinen – men hos dem, der gør, kan skaden være alvorlig og kan i værste fald få immunforsvaret til at gå til angreb på hjertet. Risikoen for, at den slags skader sker, er størst, når patienter tager to forskellige checkpoint-hæmmere samtidigt. »Dette er en ny komplikation...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind