Sundheds- og Ældreministeriets beslutningsgrundlag, forberedelse og gennemførelse af salget af Statens Serum Instituts vaccineproduktion var meget utilfredsstillende. Det skriver Rigsrevisionen i sin beretning om salget af Statens Serum Instituts vaccineproduktion (pdf). Rigsrevisionen mener, at det var driftsøkonomisk velbegrundet, at ministeriet forholdt sig til, om vaccineproduktionen skulle sælges, lukkes eller fortsættes, men beslutningsgrundlaget var ikke udarbejdet afbalanceret og fyldestgørende, fordi salget overvejende fremstod som den eneste velbegrundede mulighed frem for at lukke eller fortsætte produktionen. Samtidig undervurderede ministeriet salgets kompleksitet, og...

Statsrevisorerne kritiserer Sundhedsministeriet for ‘væsentlige regelbrud’ Sundhedsministeriet og flere af ministeriets styrelser herunder SSI og Lægemiddelstyrelsen modtager kritik i en ny beretning fra Rigsrevisionen.
Skriv en kommentarNy lovgivning skal polstre kassen i Lægemiddelstyrelsen Folketinget har vedtaget to love om cannabis og medicinsk udstyr, der sender nye kontrolopgaver i retning af Lægemiddelstyrelsen, som dermed får hjemmel til at opkræve en række gebyrer.
Skriv en kommentar
Danske Patienter dumper ny vejledning om enkelttilskud Når Lægemiddelstyrelsen skal vurdere, om en patient kan få enkelttilskud til behandling med et lægemiddel, skal midlets pris fremover indgå i vurderingen. Men der mangler klare retningslinjer for den nye vurdering, mener Danske Patienter.
Skriv en kommentar
28 lægemidler skal kunne genordineres direkte fra apoteket Sundhedsministeriet har offentliggjort listen over de lægemidler, man tiltænker at lade farmaceuter på danske apoteker genordinere til patienter, som led i et lovforslag fra sundhedsminister, Ellen Trane Nørby (V).
Skriv en kommentarMedicinkort får kras kritik fra Rigsrevisionen
Skriv en kommentar
Efter pres fra industrien: Regionerne måtte opgive sparekrav til forsøgsordning med fortrolige medicinpriser Efter markante indspark fra lægemiddelvirksomheder og patientforeninger er det ikke længere et krav, at ny forsøgsordning med fortrolige medicinpriser skal føre til besparelser på tilskudsmedicin, som regionerne ellers ønskede. Lif og Danske Patienter roser høringsprocessen.
Skriv en kommentar
Apotekerforeningen: Indførelse af generisk ordination vil gavne patienter, læger og apoteker På baggrund af en nyere analyse vil Lægemiddelstyrelsen ikke entydigt anbefale eller fraråde indførsel af generisk ordination i Danmark. Apotekerforeningen er mere positiv, og ser flere fordele end ulemper. Samtidig opfordrer foreningen til at stole på apotekernes faglighed.
Skriv en kommentar
Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentar
I almen praksis er behandlingen af kronisk nyresygdom god, men der er rum til forbedringer En stor gennemgang af behandlingen af kronisk nyresygdom i almen praksis peger på, hvor tingene går efter bogen, og hvor der er plads til forbedringer. Vi skal være bedre til at identificere den gruppe patienter, som kan have gavn af behandling med nogle af de nye lægemidler, siger professor og overlæge Henrik Birn.
Skriv en kommentar
Amgros-direktør: Nordiske landes fælles medicinindkøb danner skole Amgros og Nordisk Lægemiddelforum har udviklet en model for tværnationale udbud og indkøb af lægemidler, som måske kan finde vej til andre EU-lande.
Skriv en kommentar
Nyt medlem af Medicinrådet: Dyr sygehusmedicin vil fylde mere i almen praksis I fremtiden vil mere af den dyre sygehusmedicin blive udskrevet i almen praksis. Derfor giver det god mening, at almen praksis nu har fået en plads ved bordet i Medicinrådet. Det mener 48-årige Maria Krüger, praktiserende læge og nyt medlem af Medicinrådet.
Skriv en kommentar