Aarhus Universitetshospital er klar til at behandle patienter med prostatakræft med kræftmidlet Xofigo fra Bayer. Det skriver hospitalet på sin hjemmeside. Tilbage i februar 2014 fik Xofigo en positiv vurdering af Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS), men fra starten var det kun Rigshospitalet, der kunne tilbyde behandlingen. Da Xofigo er et radioaktivt stof skal Statens Institut for Strålebeskyttelse også godkende de hospitaler, der ønsker at tilbyde behandlingen. I 2015 behandlede Statens Institut for Strålebeskyttelse ansøgninger om ibrugtagning af Xofigo på universitetshospitaler, og nu...

Ny lægemiddelkandidat giver håb i kampen mod gule stafylokokker Et schweizisk-hollandsk biotekfirma har udviklet en helt ny type lægemiddel mod gule stafylokokker. Lægemidlet, som angriber bakterier, er blevet undersøgt i vævsprøver fra danske patienter med T-lymfekræft i huden, og resultaterne har været så lovende, at der kan være et klinisk forsøg med denne hårdt prøvede patientgruppe på vej allerede til næste år.
Skriv en kommentarLily rammer plet i fase-3 studie med middel mod leverkræft
Skriv en kommentarNorge begrænser brug af medicin til prostatakræft
Skriv en kommentarLægemiddelstyrelsen fraråder brug af kombinationsbehandling mod prostatakræft
Skriv en kommentarNICE anbefaler ny kræftbehandling
Skriv en kommentarNy test kan opdage kræft tidligt
Skriv en kommentarStivarga godkendt til behandling af leverkræft
Skriv en kommentarPatienter har fortsat gavn af immunterapi efter afbrudt behandling Et nyt studie stiller spørgsmål ved den standardiserede fremgangsmåde, hvor behandling med immunterapi fortsættes indtil sygdommen progredierer, mener overlæge fra Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Keytruda vil blive ny standard til 30 pct. af NSCLC-patienter Søndagens late breaking abstracts på lungeområdet vil ifølge Peter Meldgaard betyde, at pembrolizumab bliver ny førstelinjestandard til de 30 pct. af NSCLC-patienter, der har et højt udtryk af PD-L1.
Skriv en kommentarNy forskning: Molekyle kan afsløre, om kemoterapi virker Forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet står bag en ny opdagelse, der kan gøre det nemmere at finde ud af, om en tarmkræftpatient vil have gavn af kemoterapi.
Skriv en kommentar
I almen praksis er behandlingen af kronisk nyresygdom god, men der er rum til forbedringer En stor gennemgang af behandlingen af kronisk nyresygdom i almen praksis peger på, hvor tingene går efter bogen, og hvor der er plads til forbedringer. Vi skal være bedre til at identificere den gruppe patienter, som kan have gavn af behandling med nogle af de nye lægemidler, siger professor og overlæge Henrik Birn.
Skriv en kommentar