40 organisationer i fælles brev til EU-toppen: Derfor er København det bedste sted for EMA Politikere og erhvervsliv er gået sammen om at få valgt København som næste hjemsted for det europæiske lægemiddelagentur. De har alle underskrevet et brev, som er blevet sendt til EU-chefer.

EMA skal til Danmark.

Det er ønsket fra en bred koalition af politikere og erhvervsfolk, der nu er gået sammen om at sende et brev til tre topchefer i EU i kampen om at få EMA til landet. Modtagerene af brevet er  kommissionsformand Jean-Claude Juncker, næstformand Antonio Tajani og formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk.

»Vi mener, at København tilbyder optimale betingelser for at huse EMA takket være tilstedeværelsen af ​​verdensklasse forskningsmiljøer, en innovativ og levende livsvidenskabsklynge, et unikt grundlag for et stærkt fokus på patient- og dyresikkerhed, en effektiv infrastruktur og høj levedygtighed for medarbejdere og deres familier,« skriver de i brevet, hvor de også fremhæver på de mange hospitaler, et højt offentligt forskningsbudget og det faktum, at Danmark er det EU-land, der har flest kliniske forsøg pr. indbygger.

Derudover fremhæver afsenderne af brevet, at valget af København vil give adgang til både den danske og sydsvenske talentmasse, universiteter, hospitaler, forskningsfaciliteter og innovation samt at der er en stærk tradition for at arbejde på tværs af grænserne – mellem lande, offentlige og privat sektor og brancher.

Blandt underskriverne er Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen. Hun understreger, at hvis EMA flytter til Danmark, er man så godt som sikret, at EMA fortsat kan arbejde effektivt.

»Med flytning til København vil EMA-medarbejdere have gode rammer for fortsat at arbejde på nuværende niveau. Placeringen af EMA i København vil uden tvivl også give et boost til life science-sektoren. Det vil give mulighed for et højere vidensniveau både hos myndigheder og på uddannelsesinstitutioner. Danmark har allerede et både stærkt offentligt og stærkt privat forskningsmiljø. Samspillet med EMA vil komme alle til gode, og der er ingen tvivl om, at København vil være et godt sted for EMA at flytte til,« siger Ida Sofie Jensen i en pressemeddelelse.

I brevet lægges der også vægt på, at København vil være et godt hjem for EMAs ansatte og familier.

»Vi kan tilbyde en unik placering med stærke vidensmiljøer og en tæt kobling mellem forskning på hospitaler og universiteter. Samtidig kan vi byde udenlandske forskere velkommen til en region, hvor vi gør rigtig meget for at tilbyde dem og deres familie en attraktiv hverdag i form af work-life-balance, gode internationale skoler, et rent miljø og en smuk natur,« siger Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsformand i Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Skriv kommentar