Koordineringsrådet for Ibrugtagning af Sygehusmedicins (KRIS) har udskudt beslutningen om, hvorvidt Orkambi skal være standardbehandling til cystisk fibrose (CF). Det ændrer ikke på, at fire CF-patienter fra Aarhus Universitetshospitals fortsat behandles med lægemidlet. Lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, Claus Thomsen, siger, at hospitalet fortsætter med at betale for behandlingen af de fire patienter, indtil der foreligger en afgørelse fra KRIS. Når afgørelsen falder, vurderer sygehuset vil tilbyde behandlingen til flere patienter. »Vi besluttede allerede fra første færd, at KRIS’ beslutning...

KRIS afviser foreløbig Orkambi som standardbehandling
Skriv en kommentar
KRIS skeptisk over for effekten af Orkambi
Skriv en kommentar
KRIS udskyder beslutning om dyr behandling
Skriv en kommentar
Hospitaler betaler for dyr Orkambi-behandling inden KRIS-godkendelse
Skriv en kommentarEMA giver middel mod cystisk fibrose udvidet markedsføringstilladelse
Skriv en kommentarKRIS anbefaler Keytruda til lymfekræft Danske kræftlæger kan bruge Keytruda til behandling af Hodgkins lymfom. Effekten er på niveau med Opdivo, som KRIS tidligere har anbefalet.
Skriv en kommentarKRIS udvider anbefaling af Darzalex Darzalex rykker op som andenlinjebehandling til patienter med myelomatose i ny anbefaling fra KRIS.
Skriv en kommentarKRIS anbefaler nyt gigtmiddel Olumiant får som den JAK-inhibitor anbefaling fra regionernes lægemiddelråd.
Skriv en kommentarKRIS holder sit sidste møde Koordineringsrådet har på fem år anbefalet 67 lægemidler. Nu overtages opgaven af Medicinrådet.
Skriv en kommentarKRIS afviser middel mod lungekræft Manglende effekt af Vargatef til ikke-småcellet lungekræft får KRIS til at afvise midlet som standardbehandling
Skriv en kommentar
KRIS anbefaler Orkambi til undergruppe af patienter Relevante cystisk fibrose-patienter skal udpeges af en algoritme, som klinikere selv har udtænkt.
Skriv en kommentar