Efter at have været i støbeskeen gennem flere år er de første kommercielle CAR-T-celle-produkter på vej ud på markedet. To firmaer er således i fuld gang med de første indledende armbøjninger til at få indregistreret midler med en målsætning om at nå det i løbet af 2017. Da produkterne rammer ‘unmet medical needs’, har lægemiddelagenturerne givet dem deres prioriteringsstempel, således at de i princippet ville kunne blive godkendt til salg inden udgangen af næste år, skriver Medscape. Det ene firma...
Medicinrådet: Kymriah har stor klinisk merværdi CAR-T-celleterapi med Kymriah giver en stor klinisk merværdi for børn og unge med B-celle akut lymfatisk leukæmi, vurderer Medicinrådet.
Skriv en kommentar
Medicinrådet tager stilling til ekstraordinær dyr CAR-T-celleterapi Onsdag skal Medicinrådet vurdere den kliniske merværdi af Novartis’ CAR-T-celleterapi, Kymriah, til brug i Danmark. Lægemidlet er dyrt, men sundhedsøkonom Jes Søgaard mener, at rådet er nødt til at sige ja.
Skriv en kommentarNu begynder engelske læger at behandle børn med CAR-T celleterapi
Skriv en kommentarEngland vil ikke betale for nye CAR-T-terapier
Skriv en kommentarNICE udsender nye vejledninger for lægemidler fra Norvartis og AbbVie
Skriv en kommentarNovartis kræftlægemiddel Kisqali lykkedes i senfase forsøg
Skriv en kommentarNovartis får EU-godkendelse til Rydapt
Skriv en kommentarForsinkelse i Medicinrådet udsætter konkurrence mellem brystkræftmidler
Skriv en kommentar
»Kun et spørgsmål om tid, før CDK4/6-hæmmere bliver en del af standardtilbuddet« Overlæge Erik Hugger Jakobsen vurderer, at ribociclib hurtigt vil blive godkendt og indført som en del af standardtilbuddet til hormonreceptorpositiv, HER2-negativ brystkræft.
Skriv en kommentar
Medicinrådet sluttede året af med to anbefalinger og en behandlingsvejledning Medicinrådet har 18. december godkendt to anbefalinger. Derudover blev behandlingsvejledning til stofskiftesygdommen Fabrys godkendt.
Skriv en kommentar
Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentar