En lille, men væsentlig risiko for, at patienter med ikke-småcellet lungekræft kan udvikle hjertesvigt på grund af behandling med Xalkori (crizotinib), får nu Lægemiddelstyrelsen til at påminde om risikoen. I seneste nummer af styrelsens nyhedsbrev ‘Nyt om bivirkninger’ fremgår, at produktresumeet for Xalkori er blevet opdateret med en advarsel om hjertesvigt. Xalkori anvendes til ALK-positiv fremskreden ikke-småcellet lungecancer. I kliniske studier, hvor i alt 1669 patienter med ALK-positiv ikke-småcellet lungecancer (NSCLC) blev behandlet med Xalkori, udviklede i alt 1,1 pct....
Novartis og Pfizer skærer i prisen på kræftmidler for at få anbefaling fra NICE Det britiske prioriteringsinstitut NICE har givet grønt lys til at bruge Novatis kræftmiddel Afinitor og Pfizer's Xalkori til standardbehandling efter at firmaerne har sænket priserne markant.
Skriv en kommentarLægemiddel viser lovende resultater for behandling af lungekræft
Skriv en kommentarCHMP anbefaler ny indikation for Xalkori
Skriv en kommentar
Efter pres fra industrien: Regionerne måtte opgive sparekrav til forsøgsordning med fortrolige medicinpriser Efter markante indspark fra lægemiddelvirksomheder og patientforeninger er det ikke længere et krav, at ny forsøgsordning med fortrolige medicinpriser skal føre til besparelser på tilskudsmedicin, som regionerne ellers ønskede. Lif og Danske Patienter roser høringsprocessen.
Skriv en kommentar
Apotekerforeningen: Indførelse af generisk ordination vil gavne patienter, læger og apoteker På baggrund af en nyere analyse vil Lægemiddelstyrelsen ikke entydigt anbefale eller fraråde indførsel af generisk ordination i Danmark. Apotekerforeningen er mere positiv, og ser flere fordele end ulemper. Samtidig opfordrer foreningen til at stole på apotekernes faglighed.
Skriv en kommentar
Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentar
Septembernyt fra Medicinrådet: En kommende behandlingsvejledning for ADHD og syv anbefalinger Medicinrådet har besluttet at sætte gang i arbejdet med at udarbejde en behandlingsvejledning for ADHD. Rådet er desuden kommet med syv nye anbefalinger efter sit møde i september.
Skriv en kommentar
Lars Bo Nielsen fratræder som direktør for Lægemiddelstyrelsen Lægemiddelstyrelsens direktør Lars Bo Nielsen har fået nyt job som direktør for Villum Fonden. Han fratræder sin nuværende stilling som direktør for Lægemiddelstyrelsen med udgangen af juli måned.
Skriv en kommentar
Formand om stop af kliniske forsøg: »Patienterne vinder kun ved, at vi undersøger, hvilken medicin der er bedst at bruge« Det ærgrer Sanne Møller Thysen, formand for Lægeforeningens Forskningsudvalg, at det ikke længere er muligt at bruge registerdata til kliniske forsøg af godkendt medicin. Hos Lægemiddelstyrelsen er de blevet kontaktet af frustrerede forskere, som har projekter, der er sat i stå.
Skriv en kommentar
Medicinrådet holder øje med nyt sikkerhedsfokus på CAR-T I USA og EU er der kommet fokus på bivirkningerne ved CAR-T-behandlinger. På Rigshospitalet, i Medicinrådet og Lægemiddelstyrelsen holder de øje med udviklingen. Overlæge Marianne Ifversen påpeger, at bivirkningerne er en velkendt risiko.
Skriv en kommentar
EMA indstillede 77 nye lægemidler til markedsføringstilladelse i EU i 2023 Det europæiske lægemiddelagentur EMA indstillede i løbet af 2023 i alt 77 nye lægemidler til en markedsføringstilladelse i EU.
Skriv en kommentar