Entyvio (vedolizumab) fra Takeda er bedre til behandling af kronisk betændelse i tyktarmen end Humira (adalimumab) fra Abbvie, viser nyt studie. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Takeda. Resultaterne blev fremlagt på den såkaldte Ecco-kongres, som European Crohns og Colitis Organization afholdte i København i weekenden. De viser, at Entyvio er bedre til at opnå klinisk remission hos patienter med moderat til svær aktiv kronisk betændelse i tyktarmen (colitis ulcerosa) i uge 52 sammenlignet med Humira. Der er tale om et et...

Danske forskere sår tvivl om brug af IL-6-hæmmere til gigtpatienter i immunterapi På baggrund af et nyt laboratorieforsøg bidrager forskere fra Aarhus Universitet med vigtig viden om, hvorfor immunterapier fremkalder gigtsygdom hos kræftpatienter. Resultaterne viser, at IL-6-hæmmere er irrelevant som behandling af de kræftsyge gigtpatienter.
Skriv en kommentarBiologisk medicin vil revolutionere markedet for medicin til mavetarmsygdomme 937 nye produkter aktuelt under udvikling til mavetarmsygdomme, hvoraf en stor del er biologiske lægemidler, viser opgørelse.
Skriv en kommentarGigtmiddel fra AbbVie viser lovende resultater i fase 3-forsøg
Skriv en kommentarVelkendt gigtmiddel reducerer hjertekardødeligheden blandt leddegigtpatienter Det velafprøvede og billige gigtmiddel hydroxyklorokin giver en signifikant reduktion af hjertekardødeligheden blandt leddegigtpatienter, viser resultaterne af et dansk forskningsprojekt
Skriv en kommentar
Biosimilær Humira får kamp til stregen FDA godkender Amgens biosimilære udgave af Humira, Amjevita, men juridiske stridigheder om bl.a. patentrettigheder kan udskyde introduktionen i flere år.
Skriv en kommentar
Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Skriv en kommentar
Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Efter banebrydende behandling kan døv pige høre: »Det er en langsom revolution« En etårig pige kan høre, efter at hun har modtaget en genterapi i et nyt klinisk forsøg i Storbritannien. Det er ‘banebrydende’ og en af flere behandlinger, der er på vej, lyder det fra lektor Rasmus Bak. Han stiller dog spørgsmål ved, om Danmark er klar til ATMP’ernes indtog.
Skriv en kommentar
Dette var tophistorierne på årets store amerikanske dermatologikongres Den årlige kongres for American Academy of Dermatology bød på mange interessante forskningsnyheder med kliniske implikationer. Vi har samlet en buket af det, som tiltrak sig mest opmærksomhed på kongressen.
Skriv en kommentar
Medicinsk cannabis koblet til øget risiko for hjerterytmeforstyrrelser Et nyt studie viser, at brugen af medicinsk cannabis kan øge risikoen for udvikling af hjerterytmeforstyrrelser. Der mangler i den grad flere studier til at belyse mulige bivirkninger ved brug af medicinsk cannabis, siger forsker.
Skriv en kommentar
Inhalering af antibiotika skal mindske resistens og give bedre behandling af lungebetændelse Et nyt projekt skal undersøge effekterne af at give inhaleret antibiotika til indlagte patienter med lungebetændelse. Jens-Ulrik Stæhr Jensen, professor ved Herlev og Gentofte Hospital, håber, at det bl.a. kan give færre bivirkninger og lede til mindre antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar