Nye blodfortyndende midler, der går under samlebetegnelsen NOAK, kan udgøre et bedre og lettere anvendelig erstatning for den gængse behandling med warfarin. Det viser et nyt studie, som blev præsenteret mandag på hæmatologikongressen ASH. Kliniske fase 3-studier af NOAK viser, at antikoagulationsmidlerne er mindst lige så effektive og sikre som warfarin. Dog er det endnu uvist, om sikkerheden af NOAK stadig vil være den samme, når midlerne tages i brug uden for de kontrollerede kliniske set-up. »Selvom vores fund antyder,...
Nyt studie viser store regionale forskelle i behandling af atrieflimmer Omfattende dansk studie finder en betydelig geografisk ulighed i Danmark, når det gælder brug af blodfortyndende behandling.
Skriv en kommentar
Aspirinbehandling fordobler risiko for blodprop hos patienter med atrieflimren
Skriv en kommentarAntibiotika kan nedsætte virkning af blodfortyndende medicin
Skriv en kommentarBlodfortyndende effekt af hjertemagnyl aftager i løbet af døgnet
Skriv en kommentarDansk opdagelse kan forhindre blodprop i hjernen for hjerteklappatienter
Skriv en kommentarBlodfortyndende medicin beskytter ved slagtilfælde
Skriv en kommentarPraktiserende læger har styr på blodfortyndende behandling
Skriv en kommentarBlodtryksmedicin kan tages sammen med blodfortyndende medicin
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentar
Ny analyse: Life science-industrien brager frem, men halter bagud på startups Det går godt for life science-industrien i Danmark, viser en ny analyse. Dog er Danmark bagud, når det kommer til overgangen mellem forskning og kommercialisering. Forskning og erhvervsliv skal forbindes bedre, lyder det fra forsknings- og uddannelsesminister Christina Egelund (M).
Skriv en kommentar
SSI-forsker: Miljøet skal i højere grad tænkes ind i kampen mod antibiotikaresistens Et nyt globalt studie viser sammenhæng mellem luftforurening og antibiotikaresistens. Det understreger behovet for at tænke miljøet mere ind i, hvordan vi bekæmper resistente bakterier, lyder det fra SSI-forsker Anders Rhod Larsen.
Skriv en kommentar