»Omkring 20 pct. af personer med diabetes har kardiovaskulær autonom neuropati, og problemet med den tilstand er, at den er asymptomatisk i lange perioder,« siger Christian Stevns Hansen.

Stort dansk studie skal undersøge finerenone som mulig behandling til patienter med diabetisk neuropati Der findes i dag ingen gode behandlinger til patienter med hverken autonom eller perifer diabetisk neuropati. Nu skal danske forskere i et stort studie undersøge, om lægemidlet finerenone, der er hjerte- og nyrebeskyttende, også kan bruges i behandling af patienter med nerveskader. Det har et kæmpe potentiale, siger forsker.

Forskere fra Steno Diabetes Center Copenhagen, Steno Diabetes Center Aarhus og Steno Diabetes Center Nordjylland er gået sammen om et stort forskningsprojekt, som skal afklare, om lægemidlet finerenone kan benyttes til behandling af patienter med den ofte invaliderende tilstand neuropati. Der findes i dag ikke gode behandlinger af tilstanden, hvor for eksempel kun 50 pct. har effekt af smertestillende medicin for smertefuld neuropati, og hvor behandlingen ofte kun fjerner halvdelen af smerterne. Finerenone kan muligvis være en ny behandlingsmulighed, da...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.