Det er velkendt, at statiner sænker risikoen for udvikling af iskæmisk stroke og blodprop i hjertet, men der har alligevel været rejst bekymring om, hvorvidt statiner øger risikoen for hjerneblødning. Det ser derimod ud til, at statiner er forbundet med en lavere risiko for første gangs hjerneblødning et hvilket som helst sted i hjernen David Gaist, professor og overlæge, SDU og OUH Den bekymring skyder et dansk studie nu ned, idet studiet viser, at statiner ikke øger risikoen for første...

Læger undrer sig: Nyt kolesterolsænkende lægemiddel bruges næsten ikke i Skandinavien Lægemidlet bempedoinsyre kan være en behandlingsmulighed til patienter med højt kolesterol, der ikke kan tåle behandling med statiner, mener hjertelæger fra Aabenraa Sygehus. De undrer sig over, at lægemidlet næsten ikke bruges i Danmark eller i de øvrige skandinaviske lande.
Skriv en kommentar
Overlæge: Behandling af migræne med atogepant er meget sikker Forskere har samlet data fra flere studier for at undersøge, om behandling af patienter med migræne med atogepant i op til ét år er sikkert og veltolereret. Det er det, viser forskningen, og det kan læger nu berolige deres migrænepatienter med, siger leder af Nationalt Videnscenter for Hovedpine.
Skriv en kommentar
Novo Nordisk stjal showet på amerikansk hjertekongres Det var i forvejen ventet, at Novo Nordisk ville trække overskrifter med SELECT-studiet, da resultaterne fra studiet blev præsenteret på den årlige kongres for American Heart Association. Det gjorde Novo Nordisk og semaglutid i den grad også, men der blev også præsenteret data fra andre interessante studier på kongressen.
Skriv en kommentar
Studie kortlægger nye måder, migræneanfald bliver udløst på Forskere fra Dansk Hovedpine Center har afdækket nye mekanismer, som er med til at udløse migræneanfald. Det kan muligvis være med til at forklare, hvorfor medicin mod migræne ikke virker for alle patienter. Professor bag forskningen håber, at opdagelsen kan stimulere lysten til at udvikle ny migrænemedicin.
Skriv en kommentar
Overlæge om medicin til Alzheimers: »Fremtiden ser lovende ud« Efter årtiers stilstand er der omsider fremgang i de medicinske behandlinger til Alzheimers. Amerikanske Eli Lilly har for nylig offentliggjort positive resultater fra et fase 3-forsøg, mens EMA er i gang med at vurdere et andet lægemiddel fra Eisai og Biogen.
Skriv en kommentar
Et nyt kapitel inden for behandling af Alzheimers Alzheimers-medicin baseret på laboratoriefremstillede antistoffer vurderes lige nu i Det Europæiske Medicinagentur, EMA. Medicinen har – som de første midler nogensinde – en sygdomsmodificerende effekt på den frygtede demenslidelse.
Skriv en kommentar
Mavenclad imponerer blandt danske patienter med multipel sklerose Fire år med Mavenclad til danske patienter med multipel sklerose er opløftende læsning, viser nyt studie. Patienterne oplever markant færre attakker og mindre sygdomsprogression. Desuden kommer behandlingen med næsten ingen bivirkninger.
Skriv en kommentar
Nyt migrænemiddel rykker endestationen for migrænepatienter lidt længere væk Godkendelsen af rimegepant i Danmark glæder overlæge og formand for Dansk Hovedpine Selskab Faisal Mohammad Amin. Det giver personer med episodisk migræne én mulighed mere for at komme hovedpinen til livs. Han ser også gerne, at lægemidlet bliver tilbudt personer med kronisk migræne, mens de er på venteliste til hovedpineklinikkerne.
Skriv en kommentarHøjdepunkter fra sommerens store amerikanske Alzheimers-kongres Sommeren har budt på årets store Alzheimerskongres for Alzheimer’s Association, og her er højdepunkterne blandt flere end 4.000 spritnye forskningsresultater.
Skriv en kommentar
Alt for få danskere med migræne behandles efter retningslinjerne Triptaner er andetvalget efter paracetamol og ibuprofen til danskere med migræne. En rundspørge blandt 400 personer med migræne viser, at kun de færreste har hørt om behandlingen endsige bliver behandlet med den. Der er behov for mere oplysning til både patienter og praktiserende læger, mener forsker.
Skriv en kommentar
Dopamin-opdagelse peger på helt nye lægemiddelmål Danske forskere har opdaget, at kalium spiller en uventet, men alligevel helt central, rolle i reguleringen af dopamin i hjernen. Opdagelsen er muligvis ikke unik for dopamin og kan åbne op for nye lægemiddelmål mod en lang række lidelser fra Parkinsons sygdom til depression.
Skriv en kommentar