Anton Pottegård, professor
Foto: SDU

Professor: Brug data til at overvåge sikkerhed ved brug af lægemidler  Vi kan bruge de omfattende danske registre til at opdage potentielle uerkendte problemer ved brug af lægemidler, siger professor Anton Pottegård fra Institut for Sundhedstjenesteforskning ved Syddansk Universitet (SDU).

Når først et lægemiddel er kommet på markedet, bliver det ikke længere systematisk undersøgt, om lægemidlet kommer med nogle utilsigtede bivirkninger, der ikke er opdaget i de kliniske studier. Den centrale udfordring bliver at udskille nye og uventede signaler, som måske gemmer på nye erkendelser Anton Pottegård, professor, Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet Det kan være, at lægemidlet over lang tid øger risikoen for kræft eller for at udvikle diabetes. Det bliver ofte først opdaget, når der for eksempel bliver...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind