Foto: SDU

Ny lægemiddeldatabase giver unikt indblik i, hvem der udskriver hvilken medicin til hvem i Danmark Den til dato største gennemgang af recepter i Danmark viser, at almen praksis står for 88 pct. af alle receptudskrivninger her i landet. Vil vi lave interventioner inden for brug af lægemidler, skal det derfor ske hos de praktiserende læger, siger forsker.

En gennemgang af 1,5 mio. danskeres lægemiddelrecepter i perioden fra 2000 til 2018 viser, at de praktiserende læger stod for hele 88 pct. af alle udskrivninger af recepter. Hospitalslæger stod for blot 7,4 pct., mens privatpraktiserende speciallæger stod bag de sidste 4,2 pct. af recepterne. Tallene kan måske overraske nogle læger på blandt andet hospitalerne, som har den opfattelse, at de initierer en større del af behandlingerne med medicin, end de rent faktisk gør Anton Pottegård, professor ved Klinisk Farmakologi,...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.