Lægemidlet Rxulti (brexpiprazol) har længe været godkendt til behandling af skizofreni i USA. Nu bliver medicinen formentlig også snart godkendt i EU og i Danmark. Ekspertpanelsen CHMP (Committee for Medicinal Product for Human Use) under det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) anbefaler, at EU-kommissionen godkender Rxulti til behandling af voksne med skizofreni. Det skriver EMA på sin hjemmeside. Rxulti er et antipsykotikum, som patienterne skal indtage én gang dagligt, og midlet er allerede godkendt i USA og har været det siden 2015. Rxulti...
Cochrane-gruppe: RADS bør stille de strengeste krav til evidens Forskergruppe bag Cochrane-review af behandling af ADHD med methylphenidat afviser kritik fra RADS-udvalg. Man kan ikke sætte kvalitetsbarren for højt, når det drejer sig om behandling af børn og unge, påpeger den.
Skriv en kommentarRADS afviser kritisk læge: Stiller for høje krav til evidens Fagudvalget bag ny behandlingsvejledning for ADHD har valgt at se bort fra konklusionerne i det eneste Cochrane-review af Ritalins effekt, da det synes, at gruppen bag reviewet sætter barren for god evidens for højt.
Skriv en kommentarRADS beskyldes for at fejlcitere Cochrane-review i ny ADHD-vejledning En ny vejledning for behandling af ADHD peger fortsat på Ritalin som førstevalg til børn, selvom et Cochrane-review sidste efterår vurderede, at evidensen for dette valg var af meget lav kvalitet. Forskerne bag reviewet føler sig fejlciteret af fagudvalget.
Skriv en kommentar
Medicinrådet anbefaler forebyggende RSV-behandling til spædbørn i risiko Medicinrådet er på sit januarmøde kommet frem til otte nye anbefalinger og anbefaler blandt andet en forebyggende RSV-behandling til en bestemt gruppe spædbørn. Det er dog usikkert, om behandlingen kommer på det danske marked, oplyser rådet.
Skriv en kommentar
Systemisk binyrebarkhormon under graviditeten kan øge risikoen for psykiatrisk sygdom hos barnet Stor dansk undersøgelse peger på, at barnets risiko for udvikling af autisme, ADHD, angst, depression, stress og mental retardering stiger, hvis mor har været i behandling med systemisk binyrebarkhormon under graviditeten. Vi skal ikke undlade at behandle gravide med behov for det, men vi skal være sikre på, at vi kun behandler dem, der har brug for det, siger forsker.
Skriv en kommentar
Knoglemarvskræft og CAR-T: Medicinrådet er klar med nye anbefalinger På sit møde i november er Medicinrådet kommet frem til fire nye anbefalinger til sygdomsområder som kræft i mave-tarmsystemet og knoglemarven.
Skriv en kommentar
Efter revurdering: Medicinrådet godkender ‘elegant og effektiv’ CAR-T i tredje linje til patienter med lymfekræft Hæmatologer har i mange år råbt på muligheden for at behandle patienter med diffust storcellet B-cellelymfom med CAR-T-celleterapi i tredje linje. Den mulighed har Medicinrådet nu åbnet for. Endelig får vi adgang til en elegant og effektiv behandling i tredje linje til vores patienter, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Analyse: Overvægtige får næppe tilskud til vægttabsmedicin Medicintilskudsnævnet har flere gange afvist generelt tilskud til vægttabsmedicin til danske patienter, selvom Novo Nordisk har endda kun ansøgt om tilskud til en snæver gruppe med svær overvægt og siden indskrænket gruppen yderligere. Nævnet er ikke overbevist om den samfundsmæssige værdi pga. usikkerhed om varigheden af vægttabet og tvivl om langtidseffekter. Senest har Novo Nordisk ansøgt om tilskud til under 2.000 patienter årligt, der bliver henvist til operation.
Skriv en kommentar
På 3 år har Medicinrådet afvist 21 ud af 40 nye kræftlægemidler Medicinrådet i Danmark afviser flere kræftlægemidler, som andre europæiske lande godkender. Det viser en ny opgørelse foretaget for Dagens Medicin og Dagens Pharma, som vækker undren og bekymring blandt kræftlæger.
Skriv en kommentar
Nej, nej, nej, ja og en behandlingsvejledning fra Medicinrådet På Medicinrådets seneste rådsmøde blev det til tre gange nej, ét ja og en ny behandlingsvejledning vedrørende psoriasisgigt.
Skriv en kommentar
Ny rapport viser lavere antibiotikaforbrug og resistens i dyr i Europa Det går fremad med at sænke forbruget af antibiotika i dyrebesætninger i Europa, viser en ny rapport. Til gengæld viser den også, at der er fundet bakterier hos dyr, som er resistente over for en vigtig bredspektret type antibiotika. Fundet undrer forskere fra SSI og DTU.
Skriv en kommentar