Middel forebygger brystkræft hos udvalgte kvinder

Det antiøstrogene lægemiddel Aromasin kan nedsætte risikoen for at få brystkræft med op til 65 pct. hos kvinder, der har en særlig høj risiko for at udvikle sygdommen.

Det viser en undersøgelse, som er blevet præsenteret på det årlige videnskabelige møde i American Society of Clinical Oncology, og som er publiceret i The New England Journal of Medicin.

4.560 postmenopausale kvinder, der havde særlige risikofaktorer for brystkræft, deltog i undersøgelsen. Efter tre års opfølgning havde 11 kvinder, der var blevet behandlet med Aromasin, fået brystkræft, mens det gjaldt for 32 kvinder, der var behandlet med placebo.

Aromasin er produceret af Pfizer, og er godkendt til behandling af visse former or brystkræft, men da firmaets patent allerede er allerede udløbet i USA, og ligeledes ventes at udløbe i Europa og Japan til juli, er det usikkert, om præparatet vil blive forsøgt godkendt til forebyggende behandling.

[ilink url=”http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1103507″]The New England Journal of Medicine, online: Exemestane for Breast-Cancer Prevention in Postmenopausal Women[/ilink]

Skriv kommentar