Medicinrådet har på sit seneste møde færdigbehandlet seks nye anbefalinger. De nye anbefalinger spænder fra behandling af kronisk nyrekræft over kronisk myeloid leukæmi til multipel sklerose. Det er ganske enkelt fantastisk, at langt flere endelig kan få den medicin, som gavner dem Simon Toftgaard Jespersen, formand, Muskelsvindfonden Fire behandlinger har fået grønt lys, mens to behandlinger ikke har fået en anbefaling. Astellas Pharma, Novartis og Takeda er de virksomheder, som har fået positive tilbagemeldinger på deres lægemidler. Derimod har MSD...

I dag fælder Medicinrådet dom over Takedas kræftpille mod lungecancer Den japanske lægemiddelproducents kræftpille er blandt punkterne på dagsordenen ved dagens møde i Medicinrådet. Her skal rådet blandt andet tage stilling til, om kræftpillen mod lungekræft skal have grønt lys.
Skriv en kommentar
Nu er det børnenes tur: Medicinrådet skal tage stilling til potentiel ny behandling mod svær astma I dag skal Medicinrådet beslutte, om også børn med svær astma skal kunne modtage Sanofis og Regenerons antistofbehandling Dupixent. Ifølge en af landets førende forskere på området er der en klinisk efterspørgsel.
Skriv en kommentar
Pædiatere beder Folketinget om hjælp: »Det er efterhånden svært at se forældrene i øjnene« De to overlæger Allan Lund og Peter Born har haft foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg for at lægge pres på Sundhedsministeriet, der stadig har Sundhedsstyrelsens anbefaling om indførelse af screening for SMA hos nyfødte under behandling.
Skriv en kommentarMedicinrådet anbefaler kræftpille og sidestiller Zolgensma med Spinraza På trods af, at Medicinrådet ikke kunne vurdere værdien af Takedas kræftmiddel på baggrund af de indsendte studier, blev det alligevel til en godkendelse på onsdagens rådsmøde. Samtidig ophævede rådet det udvidede clock-stop, som blev nedsat over for SMA-behandlingen Zolgensma i marts.
Skriv en kommentarEfter dobbeltmøde i Medicinrådet: Tre kræftmidler fik grønt lys, mens genterapi blev sat på udvidet clock-stop Mindre patientgrupper inden for lungekræft og prostatakræft kan nu blive tilbudt nye behandlinger, efter at Medicinrådet i går og i forgårs vendte tomlen op til Bayers darolutamid, Pfizers lorlatinib og Roches entrectinib. Novartis' genterapi onasemnogene abeparvovec mod spinal muskelatrofi blev sat på udvidet clock-stop.
Skriv en kommentar
Store kræftdag: Medicinrådet skal tage stilling til fem midler mod kræft Personlig medicin står på menuen tirsdag og onsdag, hvor Medicinrådet skal vurdere en række kræftmidler inden for lunge- og prostatakræft samt Spinraza-konkurrent på et dobbeltmøde.
Skriv en kommentarMedicinrådet er klar med fem nye anbefalinger Rådet har sagt god for tre kræftmidler, men vender tommelfingeren ned for to andre behandlinger.
Skriv en kommentar
På 3 år har Medicinrådet afvist 21 ud af 40 nye kræftlægemidler Medicinrådet i Danmark afviser flere kræftlægemidler, som andre europæiske lande godkender. Det viser en ny opgørelse foretaget for Dagens Medicin og Dagens Pharma, som vækker undren og bekymring blandt kræftlæger.
Skriv en kommentar
Afgående MSD-chef: »Det har været et konstant samtaleemne i industrien« I et afskedsinterview med Dagens Pharma fortæller Catherine Williams om sine største læringer som landechef i Danmark. På godt og på ondt. Bureaukratisk bøvl med lange sagsbehandlingstider har været den største barriere, fortæller hun.
Skriv en kommentar
Uenighed i ledergruppen, for få sundhedsøkonomer og en tillidskløft Dagens Pharma har nærlæst Implements analyse af Medicinrådet. Analysen peger på flere interne problemer knyttet til ledelse og fastholdelse, som har medvirket til lange sagsbehandlingstider. Torben Klein, sekretariatets direktør, ser selv et behov for at styrke samarbejdet i ledelsesgruppen.
Skriv en kommentar
Patentudløb på øjenmedicin kan skabe besparelser, men ventetid for patienterne Det europæiske patentudløb på Novartis' lægemiddel Lucentis har åbnet for markedsføring af et biosimilært alternativ inden for våd AMD. Det har fået Medicinrådet og Amgros til at øjne besparelser i medicinbudgetterne, mens klinikerne frygter for kapaciteten.
Skriv en kommentar