På sit rådsmøde i maj har Medicinrådet vurderet fire lægemidler til seks sygdomsindiktioner.Foto: Martin Mydtskov

Medicinrådet anbefaler ny medicin til fire sygdomme i maj Tre nye lægemidler, som blandt andet behandler flere typer kræft, er blevet anbefalet til fire sygdomme efter Medicinrådets møde i maj. Et lægemiddel har ikke fået en anbefaling.

Tre ja, et delvist ja og et nej. Det er anbefalingerne, som Medicinrådet er kommet frem til på sit rådsmøde i slutningen af maj. Lægemidlet Koselugo (selumetinib), som AstraZeneca står bag, har ikke fået en anbefaling. Medicinrådet afviste at anbefale behandlingen til børn på mindst tre år, som har en bestemt type af den sjældne sygdom neurofibromatose. »Set i lyset af usikkerheden om effekten, vurderer Medicinrådet, at omkostningerne til behandlingen er for høje ved den nuværende pris,« skriver rådet, som...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.