Lif: Økonomisk risikodeling af medicintilskud mindsker geografisk ulighed Forsøgsordningen for risikodeling i medicintilskudssystemet åbnede for ansøgninger 1. januar. Det vil mindske den geografisk ulighed, mener Henrik Vestergaard, vicedirektør i Lægemiddelindustriforeningen.

Med indgangen til det nye år lød også startskuddet til det første forsøg med risikodeling af medicinudgifter herhjemme. Der er tale om en tre-årig forsøgsordning, hvor lægemiddelproducenter kan ansøge om at få et lægemiddel omfattet af ordningen. Ordningen er tiltænkt de lægemidler, hvor der er risiko for, at myndighederne ikke vil give generelt tilskud af frygt for, at medicinen bliver brugt til patienter, som ville kunne få tilsvarende effektiv behandling med billigere lægemidler. Og det giver rigtig god mening, mener...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.