Der er faresignaler ved det nye Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC), som man ikke kan sidde overhørigt, advarer formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi (DSKO), Lars Henrik Jensen. Det skriver Dagens Medicin. Comprehensive Cancer Center skal drives af regionerne med inddragelse af de sundhedsvidenskabelige fakulteter og Kræftens Bekæmpelse og forankres i et centralt placeret sekretariat. Centret, der skal etableres i år, er inspireret af lignende koncepter i USA og Europa, hvor tendensen er et stadigt tættere samarbejde mellem klinik og...

Medicinrådet møder kritik fra flere sider for at afvise kræftlægemidler Flere kritiserer Medicinrådet for at begrænse adgangen til nye og potentielt livsforlængende kræftlægemidler, men det er nødvendigt i et sundhedsvæsen med begrænsede ressourcer, lyder svaret.
Skriv en kommentar
På 3 år har Medicinrådet afvist 21 ud af 40 nye kræftlægemidler Medicinrådet i Danmark afviser flere kræftlægemidler, som andre europæiske lande godkender. Det viser en ny opgørelse foretaget for Dagens Medicin og Dagens Pharma, som vækker undren og bekymring blandt kræftlæger.
Skriv en kommentar
Rapport finder store uligheder på kræftområdet i EU Der er store forskelle på, hvordan det går med forebyggelse og screening af kræft på tværs af EU, viser en ny rapport. I Danmark går det godt på begge områder, der er dog stadig plads til forbedring, lyder det fra Malene Støchkel Frank, overlæge og formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi.
Skriv en kommentarArbejdsgruppe klar med retningslinjer: Anbefaler dansk-udviklet PD-L1-analyse Hele landet bør fremover gennemføre PD-L1-analyser med dansk-udviklet antistof, fremgår det af det udkast til retningslinjer, som en arbejdsgruppe har udarbejdet på foranledning af Medicinrådet.
Skriv en kommentarArbejdsgruppe for brug af biomarkører går i gang til august På Medicinrådets opfordring går en arbejdsgruppe på omkring syv personer til august i gang med at udarbejde retningslinjer for brug af biomarkør.
Skriv en kommentar
Onkologer ser positivt på en fremtid med biosimilære kræftlægemidler 2017 er gennembrudsåret for de biosimilære midler, som vil spare samfundet for anseelige beløb. Men er effekten god nok? Onkologer som Michael Andersson er ikke bekymrede.
Skriv en kommentar
Ny medicin udgør lille del af samlet forbrug af kræftmedicin Frygt for, at ny kræftmedicin skal sprænge økonomien i det danske sundhedsvæsen er ubegrundet, mener formanden for de danske onkologer.
Skriv en kommentar
Medicinrådet sluttede året af med to anbefalinger og en behandlingsvejledning Medicinrådet har 18. december godkendt to anbefalinger. Derudover blev behandlingsvejledning til stofskiftesygdommen Fabrys godkendt.
Skriv en kommentar
Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentar
Behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab er uafhængig af dMMR-status RUBY-studiet, hvor kvinder med livmoderkræft er blevet behandlet med immunterapien dostarlimab, bliver ved med at kaste positive resultater af sig. Nu viser en ny posthoc-analyse af data fra studiet, at effekten af behandlingen er lige god hos kvinder med muteret eller methyleret dMMR.
Skriv en kommentar
ANBEFALET: Nu kan danske kvinder blive behandlet med Enhertu Efter udvidede forhandlinger og kritik fra flere sider anbefaler Medicinrådet nu den livsforlængende behandling Enhertu til kvinder med en særlig type brystkræft.
Skriv en kommentar