»Problemet er nok, at industrien ikke selv vil lave så lange studier, fordi de ved, at effekten falder over tid,« siger professor ved Syddansk Universitet, Ole Jakob Storebø.

Kontroversielt Cochrane-review om ADHD-medicin opdateret – men konklusionen er den samme Det skabte debat, da et omfattende Cochrane-review i 2015 pegede på, at der var store mangler i viden om effekten af brugen af methylphenidat til børn og unge med ADHD. Nu har forskerne lavet en endnu større gennemgang af den videnskabelige litteratur på området, men konklusionen er stadig den samme: Det er usikkert, om medicinen har nogen effekt på ADHD-symptomer og på adfærdsproblemer, og det ser ud til, at methylphenidat slet ikke forbedrer børn og unges livskvalitet.

I 2015 fremlagde forskere resultatet af en stor gennemgang af den videnskabelige litteratur inden for undersøgelser af behandling af børn og unge med ADHD med methylphenidat. Det kom der et meget kontroversielt Cochrane-review ud af, og det var kontroversielt, fordi det pegede på, at der manglede evidens for at sige, at behandling med methylphenidat faktisk forbedrer livskvaliteten hos børn og unge med ADHD. Nu har forskerne bag reviewet lavet en endnu større gennemgang af den videnskabelige litteratur, men meldingen er...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.