Medicinalvirksomheden Azanta gennemfører nu kliniske forsøg med deres misoprostol-lægemiddel til at igansætte fødsler. Lægemidlet Angusta har skabt debat i løbet af efteråret, da Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) i oktober valgte at anbefale det som førstevalg, selvom lægemidlet ikke er godkendt i Danmark. Med det kliniske forsøg går Azanta efter at få godkendt og registreret lægemidlet. Det skriver Azanta på sin hjemmeside. Det kliniske forsøg er et randomiseret, sammenlignende studie, hvor i alt 72 gravide kvinder, der har...
Lif kritiserer anbefaling fra RADS
Skriv en kommentarFagudvalg kigger igen på vejledning for igangsættelse af fødsler
Skriv en kommentarMedicinalvirksomheder kritiserer anbefaling af fødselspræparat
Skriv en kommentar
Medicinrådet har stadig løse ender Usikkerhederne omkring det kommende Medicinråds arbejdsmetoder må løses med tiden, lød det fra formandsduoen, da Dagens Medicin onsdag afholdt konference om om emnet.
Skriv en kommentarRADS anbefaler nu Fragmin til forebyggelse af blodpropper
Skriv en kommentar
Regionspolitiker kritiserer uklare metoder i RADS
Skriv en kommentarFagudvalg er uforstående over for kritik fra Lif
Skriv en kommentarRADS anbefaler ikke-registreret lægemiddel
Skriv en kommentar
På 3 år har Medicinrådet afvist 21 ud af 40 nye kræftlægemidler Medicinrådet i Danmark afviser flere kræftlægemidler, som andre europæiske lande godkender. Det viser en ny opgørelse foretaget for Dagens Medicin og Dagens Pharma, som vækker undren og bekymring blandt kræftlæger.
Skriv en kommentar
En samlet medicinalindustri kritiserer lovforslag om lagre af kritisk medicin Det er dyrt, besværligt og kan gøre det danske marked mindre attraktivt for medicinalvirksomheder. Sådan lyder nogle af bekymringerne fra Lægemiddelindustriforeningen, Pfizer, Dansk Industri og IGL om et nyt lovforslag, der bl.a. vil indføre et krav om et lager på otte ugers forbrug af kritisk medicin.
Skriv en kommentar
Stort indgreb lurer forude: EU vil have direkte adgang til industriens dybeste maskinrum EU-parlamentet har vedtaget en forordning, der skal sætte en stopper for europæisk medicinmangel i fremtidige kriser. Vejen derhen er brolagt med industriens data om lagre, men den rummer også konkurrencemæssige problemer, siger Lif.
Skriv en kommentar