»Den generelle ‘livstilfredshed’ er faldet med 2 pct. siden 2014, lige så meget som følelsen af at have et ‘formål i livet’,« siger Peter Stendal.

Hvorfor skal vi være sunde? I New Zealand praktiserer man et sundhedsbegreb, hvor sundhed ikke kun er behandling og fravær af sygdom, men også er trivsel og tilfredshed med livet for borgerne. I Danmark er trivsel for regeringen og mange andre lig med korte ventelister og et robust sygehusvæsen, så vi kan komme hurtigt tilbage på jobbet og bidrage til produktiviteten, skriver client director i Lead Agency, Peter Stendal.

Et nyt paradigme er ved at bryde igennem inden for sundhed, og det hedder trivsel. Her bliver livstilfredshed, fællesskab og bæredygtighed kerneemner. Det er en del af en større international bevægelse, hvor højtudviklede stater som New Zealand og Skotland begynder at vægte trivsel højere end vækst. I Danmark er det på høje tid med en offentlig debat, om det er et tog, vi skal med på, eller om vi skal køre videre i det gamle vækstspor, som regeringen lægger op...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.