GSK søger FDA-godkendelse af vaccine mod helvedesild Med lovende kliniske data ansøger GlaxoSmithKline (GSK) nu om amerikansk godkendelse til vaccinen Shingrix, som kan blive den anden vaccine på markedet til behandling af helvedesild.

Britiske GlaxoSmithKline (GSK) har ansøgt de amerikanske godkendelsesmyndigheder FDA om markedsføringstilladelse til den lovende vaccine Shingrix mod hudsygdommen helvedesild. Dermed ser der ud til at komme konkurrence til Sanofi Pasteurs vaccine Zostavax, der ind til nu har været eneste på markedet til behandling af helvedesild. Sygdommen giver et smertefuldt og kløende udslæt, som er forårsaget af skoldkoppevirus (varicella-zoster virus). GSK har selv udpeget Shingrix som et af firmaets mest lovende produkter i pipeline, og de kliniske studier, som ligger til...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind