
Lif: Økonomisk risikodeling af medicintilskud mindsker geografisk ulighed Forsøgsordningen for risikodeling i medicintilskudssystemet åbnede for ansøgninger 1. januar. Det vil mindske den geografisk ulighed, mener Henrik Vestergaard, vicedirektør i Lægemiddelindustriforeningen.
Skriv en kommentarNovartis kritiserer afgørelse fra Medicintilskudsnævnet Ansøgning om enkelttilskud er en hindring for, at hjertepatienter får behandling med virksomt lægemiddel, mener Novartis.
Skriv en kommentarIRF rådgiver om alternativer til glucosamin
Skriv en kommentarLægemiddelstyrelsen lukker kassen for den dyreste antidepressive medicin
Skriv en kommentarTidligere IRF-direktør advarer mod tomrum efter glucosamin
Skriv en kommentarNævn vil fjerne tilskud til glucosamin
Skriv en kommentar
Udgifterne til medicintilskud steg i 2022 Dyrere behandlinger og øget forbrug af medicin er årsagen til, at der blev brugt 7,4 pct. flere kroner på medicintilskud i 2022 sammenlignet med i 2021. Diabetes, blodpropper, ADHD, astma og KOL trak udgifterne op.
Skriv en kommentar
EMA bløder op i forhold til JAK-hæmmere Reumatolog og forskningschef Lars Erik Kristensen er lettet over EMA’s nye anbefaling for brugen af JAK-hæmmere, da den giver rum til, at klinikerne kan træffe egne beslutninger samtidig med, at den tager højde for de velkendte bivirkninger.
Skriv en kommentar
Klinikere i brechen for patienter med pletskaldethed: Nu sker der noget Der har været stor usikkerhed blandt patienter og læger om, hvad der sker med JAK-hæmmeren Oluminant, som trods forsommerens godkendelse mod pletskaldethed ikke havde udsigt til at nå danske patienter. Efter stort pres har firmaet bag lægemidlet og de danske myndigheder taget sagen op. Om behandlingen ender på sygehus eller i primærsektor, er dog endnu uklart.
Skriv en kommentarMedicin kan påvirke fosteret
Skriv en kommentar