Foto: Illustration: Thomas Iburg

Forskning i kvindesygdomme lever i skyggen Selvom kvinder udgør halvdelen af befolkningen, er kvindesygdomme kulturelt og sys­temisk et forskningsmæssigt underprioriteret område. Forskere oplever, at det er ualmindeligt svært at få finansiering til forskning i kvindesygdomme. Der er dog ved at ske små, positive ændringer, men det går langsomt.

Hvis du vil forske i underlivet og sygdomme, der rammer kvinder, har du en lang, sej kamp foran dig. Sådan oplever flere forskere det. Med tilsammen mere end 60 års erfaring inden for forskning i kvindesygdomme har fire forskere den klare opfattelse, at det er sværere at få midler til forskning i kvindesygdomme end til andre forskningsområder. De fire forskere er Henriette Svarre Nielsen, professor og overlæge på Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling på Hvidovre Hospital, Tanja Schlaikjær Hartwig, der er læge og...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.