Introduktionen af mange nye og gode kræftlægemidler har ført til, at flere kræftpatienter kan leve længere og med en bedre livskvalitet. Desværre er midlerne så dyre, at de truer såvel patienternes adgang til dem som sundhedsøkonomien i hele Europa. Det mener foreløbigt 11 kræftforeninger fra en række lande i Europa, som sammen vil arbejde for mere åbenhed om medicinalindustriens omkostninger, prisfastsættelse og deres prisaftaler. Jes Søgaard, professor i sundhedsøkonomi og afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse, påviser i en opgørelse over udviklingen...

Sammenslutning af kræftforeninger diskuterer ny forretningsstruktur for kræftmidler Den europæiske sammenslutning af kræftforeninger ECL diskuterer lige nu et hollandsk forslag til en model for lægemiddelmarkedet samt en ny forretningsstruktur, der skal aftvinge lægemiddelindustrien magt og sætte en stopper for løbske priser på ny medicin.
Skriv en kommentarEksplosion i udgifter til kræftbehandling er udeblevet Stigende udgifter til kræftmedicin modsvares af organisatoriske ændringer, som samlet set har holdt de direkte udgifter til kræftbehandling i de europæiske lande på et konstant niveau i mange år, viser svensk sundhedsøkonomisk rapport.
Skriv en kommentar
Medicinrådet tager stilling til ekstraordinær dyr CAR-T-celleterapi Onsdag skal Medicinrådet vurdere den kliniske merværdi af Novartis’ CAR-T-celleterapi, Kymriah, til brug i Danmark. Lægemidlet er dyrt, men sundhedsøkonom Jes Søgaard mener, at rådet er nødt til at sige ja.
Skriv en kommentar
Hospitalernes udgifter til kræftmedicin 14-doblet på 20 år Tal fra Sundhedsdatastyrelsen, som sundhedsøkonom Jes Søgaard har analyseret, viser, at priserne på kræftmedicin er vokset støt siden midten af 90’erne.
Skriv en kommentar
Niels Kroman bliver cheflæge i Kræftens Bekæmpelse Den kendte brystkræftkirurg skal skærpe organisationens lægefaglige profil med afsæt i en helt ny stilling.
Skriv en kommentar
Ny medicin udgør lille del af samlet forbrug af kræftmedicin Frygt for, at ny kræftmedicin skal sprænge økonomien i det danske sundhedsvæsen er ubegrundet, mener formanden for de danske onkologer.
Skriv en kommentar
Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentar
Pfizer er med i offentligt-privat forskningsprojekt, der skal opspore sårbare kræftpatienter tidligere Pfizer, Kræftafdelingen ved Sjællands Universitetshospital og softwarefirmaet Daman er gået sammen i nyt offentligt-privat forskningsprojekt, der skal finde løsninger til at reducere uligheden i behandling for urologisk kræft i Region Sjælland. Sårbarhed kommer i mange former, og det skal være sådan, at alle har de samme muligheder for at komme godt gennem et kræftforløb, siger kræftforsker og professor Susanne Dalton.
Skriv en kommentar
ANBEFALET: Nu kan danske kvinder blive behandlet med Enhertu Efter udvidede forhandlinger og kritik fra flere sider anbefaler Medicinrådet nu den livsforlængende behandling Enhertu til kvinder med en særlig type brystkræft.
Skriv en kommentar
Medicinrådet møder kritik fra flere sider for at afvise kræftlægemidler Flere kritiserer Medicinrådet for at begrænse adgangen til nye og potentielt livsforlængende kræftlægemidler, men det er nødvendigt i et sundhedsvæsen med begrænsede ressourcer, lyder svaret.
Skriv en kommentar
På 3 år har Medicinrådet afvist 21 ud af 40 nye kræftlægemidler Medicinrådet i Danmark afviser flere kræftlægemidler, som andre europæiske lande godkender. Det viser en ny opgørelse foretaget for Dagens Medicin og Dagens Pharma, som vækker undren og bekymring blandt kræftlæger.
Skriv en kommentar