Økonomisk kassetænkning betyder, at kun 90 danskere bruger glukosesensor i hverdagen. Teknologien skal bruges af langt flere, mener arbejdsgruppe.
Første app til blodsukkerkontrol godkendt i USA
Skriv en kommentarMatematisk model kan forbedre advarsler til diabetespatienter
Skriv en kommentarKunstig bugspytkirtel forudsætter udvikling af nye lægemidler
Skriv en kommentarNye insulinanaloger skubber billigere midler ud af markedet
Skriv en kommentarHurtigere diagnose af type 2-diabetes på vej
Skriv en kommentarScreening for diabetes vinder indpas
Skriv en kommentar
Peter Rossing bliver ny forskningschef for Steno Diabetes Center Copenhagen Steno Diabetes Center Copenhagen får den verdensanerkendte diabetesforsker Peter Rossing som ny forskningschef for Afdeling for Klinisk og Translationel Forskning.
Skriv en kommentar
Danske fonde har investeret 1.465 gange så mange kroner i diabetes som i endometriose Op imod hver tiende kvinde i den fødedygtige alder lider af den invaliderende sygdom endometriose, men alligevel har forskere ekstremt svært ved at skaffe fondsmidler til at forske i sygdommen. Nyt studie sammenligner fundingen af endometriose med diabetes og inflammatorisk tarmsygdom og viser, hvor grelt det står til.
Skriv en kommentar
Det store overblik: Her er de internationale højdepunkter fra EASD Den årlige kongres for European Association for the Study of Diabetes er netop slut, og vi tager her et blik på det mest interessante, som forskere fra hele verden havde med til Hamborg. Der var både store studier om behandling af type 1- og type 2-diabetes.
Skriv en kommentar
Adam Steensberg: »Vi har aldrig stået så stærkt« Zealand Pharma, som fylder 25 år i efteråret, har siden foråret 2022 været igennem en større strategiændring. Selskabet satser hårdt på at komme ind på markedet for overvægt, og så har virksomheden en ‘juvel’, som administrerende direktør Adam Steensberg spår kan føre selskabet langt.
Skriv en kommentar
Skrøbelige patienter tilbydes for sjældent ny behandling med SGLT2-hæmmere og GLP-1-receptoragonister Selvom ældre og skrøbelige patienter kan have særlig god gavn af behandling med SGLT2-hæmmere og GLP-1-receptoragonister for type-2 diabetes, hjertekarsygdom og nyresygdom, bliver de alt for sjældent startet op i behandlingerne. Vi skal være bedre til at informere om, at lægemidlerne er sikre at bruge, siger professor og forskningschef i Hjerteforeningen Gunnar Gislason.
Skriv en kommentar