Thomas Kirkegaard Jensen
Thomas Kirkegaard Jensen var med til at stifte Orphazyme i 2009 og sad i mere end et årti som forskningsdirektør med ansvar for udviklingen af arimoclomol på baggrund af hans opdagelse af såkaldte heat shock-proteiner. Han blev dog afskediget i april 2022 i forbindelse med en fyringsrunde.Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Dansk biotekdarling på afgrundens rand: Drømmen lever stadig Historien om Orphazyme er historien om biotek på godt og ondt. Orphazyme blev i 2009 stiftet som et spirende firma med en lovende, men endnu ikke afprøvet teknologi og lægemiddelkandidat. I dag står virksomheden over for et opkøb som formentlig sidste udvej for at få arimoclomol mod den sjældne og arvelige sygdom Niemann-Picks sygdom type C ud til patienterne.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind