Yifeng Zhang
Foto: DTU

Dansk teknologi kan gøre rensning af spildevand fra medicinalindustrien billigere og mere miljøvenlig Teknologien benytter bakterier, som udnytter energi fra spildevand fra husholdningen eller industrien til at lave kemikalier, der kan flå skadelige molekyler i spildevand fra medicinalvirksomheder og andre brancher fra hinanden.

Det er alt andet end en gratis omgang at rense spildevand fra medicinalindustrien. Spildevand, der indeholder medicinrester eller kemikalier fra produktionen af medicin, skal varmes godt op for at få de organiske molekyler ud, og det koster meget energi og mange penge. Det er hverken godt for miljøet eller pengepungen, og den nuværende teknologi til rensning af spildevand fra medicinalindustrien får endda ofte ikke det hele ud. Det gør en nyudviklet dansk teknologi til gengæld. Teknologien stammer fra Danmarks Tekniske...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.