Antidepressiv medicin udskrives hyppigt, og inden for de seneste tolv måneder har mere end 400.000 danskere brugt antidepressiver. Behandlingen har tidligere været under mistanke for at forøge risikoen for flimmer i hjertets forkammer – atrieflimmer. Et nyt danske studie har undersøgt mere end 750.000 danskere, som er begyndt i antidepressiv behandling mellem 2000 og 2013. Ved første øjekast så det danske studie ud til at bekræfte mistanken. »Da vi lukkede data op, kunne vi se, at de havde meget kraftig forhøjet...
Dansk opdagelse kan være første skridt mod mere effektiv kolesterolmedicin Nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet kan føre til ny kolesterolsænkende behandling, som både er mere effektiv og billigere.
Skriv en kommentar
Danske fonde har investeret 1.465 gange så mange kroner i diabetes som i endometriose Op imod hver tiende kvinde i den fødedygtige alder lider af den invaliderende sygdom endometriose, men alligevel har forskere ekstremt svært ved at skaffe fondsmidler til at forske i sygdommen. Nyt studie sammenligner fundingen af endometriose med diabetes og inflammatorisk tarmsygdom og viser, hvor grelt det står til.
Skriv en kommentar
Efter banebrydende behandling kan døv pige høre: »Det er en langsom revolution« En etårig pige kan høre, efter at hun har modtaget en genterapi i et nyt klinisk forsøg i Storbritannien. Det er ‘banebrydende’ og en af flere behandlinger, der er på vej, lyder det fra lektor Rasmus Bak. Han stiller dog spørgsmål ved, om Danmark er klar til ATMP’ernes indtog.
Skriv en kommentar
Kombinationsbehandling til gravide kvinder med epilepsi mindsker risiko for misdannelser hos barnet Gravide kvinder med epilepsi, der tager valproat i første trimester, risikerer, at deres endnu ufødte barn bliver født med misdannelser. Nyt stort studie viser, at en kombinationsbehandling med nyere lægemidler reducerer risikoen med 60 pct.
Skriv en kommentar
Protonpumpehæmmere associeret med forhøjet risiko for demens Stort dansk studie viser en signifikant øget risiko for udvikling af demens blandt personer, som har taget protonpumpehæmmere bl.a. på grund af mavesår eller reflukssygdom. Der er behov for mere forskning for at forstå, om der er en årsagssammenhæng, siger forsker.
Skriv en kommentar
ADHD-medicin under graviditeten skader ikke barnet Ny dansk forskning afviser, at det skader barnet, når mor tager ADHD-medicin under graviditeten. Det er vigtigt at få slået fast, i og med at flere og flere kvinder i den reproduktive alder benytter medicin til at kontrollere deres ADHD, siger forsker.
Skriv en kommentar
Danske forskere laver antistoffer ud af RNA De danskudviklede antistoffer kan bekæmpe virussygdomme som influenza og COVID-19 og er samtidig meget mere stabile og lettere at producere end traditionelle antistoffer.
Skriv en kommentar
QT-forlængende lægemidler er kun sjældent dødsårsagen i retsmedicinske obduktionssager Over tre år har Institut for Retsmedicin ved Aarhus Universitet haft over 1.000 afdøde til obduktion. Kun i syv tilfælde var der ingen anden forklaring på dødsfaldet end behandling med QT-forlængende lægemidler.
Skriv en kommentar